Leef gelukkig zonder zorgen|Dale Carnegie 9060577124

€ 15,00
Enlèvement ou Envoi
Verzenden voor € 4,94
320depuis 16 mai. '23, 18:01
Partager via
ou

Caractéristiques

ÉtatComme neuf
Année (orig.)1985
Suggestion de catégoriePsychologie
Auteurzie beschrijving

Description

||boek: Leef gelukkig zonder zorgen|Dit boek zal uw leven een positieve wending geven|Omega Boek

||door: Dale Carnegie

||taal: nl
||jaar: 1985
||druk: ?
||pag.: 390p
||opm.: softcover|zo goed als nieuw

||isbn: 90-6057-712-4
||code: 2:000076

--- Over het boek (foto 1): Leef gelukkig zonder zorgen ---

Een Amerikaans succesboek uit de jaren veertig van de twintigste eeuw wordt voor de zoveelste keer weer uitgegeven. Het is een boek dat na de Tweede Wereldoorlog een van de eerste veel gelezen zelfhulpboeken werd om het leven weer positief op te pakken. Het leven van de schrijver dient als voorbeeld. In 1909 was hij een van de ongelukkigste mannen in New York. Hij moest vrachtwagens verkopen en verafschuwde zijn werk. Hij kwam in contact met het avondonderwijs aan volwassenen, ging zelf les geven en begon boeken te schrijven met als hoofdthema 'kopzorgen'. Zijn devies is: je moet stoppen met tobben om van het leven te kunnen genieten door steeds te willen leren. Je moet de baas worden van je zorgen; geef aandacht aan het hier en nu. Hoe doe je dat? Vraag je simpel af: wat is het probleem, wat is de oorzaak, welke mogelijke oplossingen en wat is dan de beste. Volgens dit boek is tobben een soort volksziekte. De schrijver baseert veel van zijn uitspraken op wat andere deskundigen in zijn tijd zeiden en schreven. Hij haalt veel boeken van anderen aan, maar deze zijn al meer dan een halve eeuw oud. De toon is van een Amerikaans optimisme met een christelijke inslag. Het boek moet als verouderd worden beschouwd; er zijn nu andere tijden.

Frans Peterse [bron: nbd biblion]

Leuk om te lezen [2008-07-21]

Dit boek is heel goed geschreven en derhalve prettig om te lezen. Zeker één van mijn beste boeken, zo niet de beste. Net zoals Dale Carnegie het gelukt is om mijn leven door middel van een ander boek op de juiste en doeltreffende manier de beïnvloeden (Zo maakt u goede vrienden en relaties, ook te koop op bol), is het hem met dit boek weer gelukt. Dit boek lees je uit, je past het toe in de praktijk en het helpt. Dit boek ga ik proberen 1 keer per jaar te lezen, zodat de positieve energie op één lijnt blijft. Dus, maak je je zorgen, maak je dan geen zorgen om dit boek aan te schaffen!

Heemskerk [bron: https--www.bol.com]

Weer een topper van Dale Carnegie [2014-08-02]

De boeken van deze auteur lezen erg makkelijk en begrijpelijk. Dit is wederom een zeer goed boek en iedereen die dagelijks of regelmatig te maken heeft met negatieve gedachten moet dit beslist lezen. Eigenlijk is het erg eenvoudig om je leven een positieve wending te geven door het toepassen van de boodschappen in dit leerzame boek! Jammer dat het niet gewoon te verkrijgen is. Gelukkig nog wel 2e hands. Zo heb ik ook een exemplaar weten te bemachtigen. Een boek als deze zou eigenlijk iedereen moeten lezen!

[bron: https--www.bol.com]

Levenskunst [2002-10-28]

Dale Carnegie geeft in een prettige schrijfstijl zijn visie en ervaringen op het gebied van Levenskunst. Naast de kunst van het leven komen onderwerpen als het omgaan met zorgen, vermoeidheid en de kracht van positieve gedachten aan bod. Een zeer vlot leesbaar boek vol praktische tips om een gelukkiger leven te leiden.

[bron: https--www.bol.com]

"Those who don't know how to fight worry, die young." This ominous advice begins Dale Carnegie's bestseller, How to Stop Worrying and Start Living, an eight-part treatise on the follies of worrying. Like other Carnegie books, this one is packed with good old-fashioned common sense, illustrated with examples drawn from research on historical figures and interviews with business leaders. Somehow, even the most simple advice--such as Carnegie's four-step method of problem solving--is presented in a way that makes you want to write it down and post it on the employee bulletin board. Narrated by the resonant and engaging voice of Andrew McMillan and loaded with relevant real-life examples, this unabridged audiobook maintains interest throughout. (Running time: 10.5 hours, eight cassettes) --Sharon Griggins

First Published: 1948

[source: https--www.readgeek.com]

9 tips om te stoppen met piekeren - Gelezen - Dale Carnegie [2016-10-28]

Piekeren: roep het een halt toe!

Talent voor piekeren

Spijtig genoeg heb ik een behoorlijk talent tot piekeren. Ik denk dat dat te maken heeft met het beschikken over een rijke fantasie (ik ben een kei in worst case scenario's!) én met de drang om zoveel mogelijk onder controle te hebben. Tel daarbij dat ik de de lat hoog wil leggen en je hebt alle ingrediënten om lekker diep te piekeren. Zoveel te piekeren dat er niets meer in huis komt van je écht wil.

Piekeren verlamt

Gelukkig heb ik doorheen de jaren heel wat geleerd om met dat piekeren om te gaan en herken ik het tegenwoordig al snel. Dat gevoel van vast te zitten, in cirkels te draaien, altijd weer hetzelfde te denken en niet verder te raken. Toch moet ik mijzelf bij de les houden. Het is zoiets als een mentaal dieet: het is de som van vele kleine dingen en het begint bij dat eerste stukje chocolade. Eentje is oké, maar het hoeft geen heel pak te worden. Ofwel: je zorgen over iets maken kan, maar piekeren (wat tot niets leidt) is weer iets anders.

Het boek van Dale Carnegie

Ik las de voorbije maanden een oud boek van Dale Carnegie dat nog altijd in de bestsellerslijsten staat. Het is een beetje gedateerd (manier van schrijven en de voorbeelden zijn soms behoorlijk oud) maar het raakt het hart van het piekeren. Het is veelal gezond verstand, maar Dale Carnegie werkt zoals bij velen de Weight Watchers werken of een sportcoach. Hij houdt je een spiegel voor en coacht je naar een beter leven.

Het boek in citaten

Zelden heb ik zoveel gemarkeerd in een boek. Ik las het in het Engels maar het is zonder problemen in het Nederlands te verkrijgen en het zou mij verwonderen als het niet in ongeveer iedere Vlaamse bibiotheek te vinden was.

  • Doe iets!

"Do something about it. Unless we carry out our action, all our fact-finding and analysis is whistling upwind - it's a sheer waste of energy."

Actie komt bij Carnegie veel terug. Je moet gwoon dingen doén in plaats van in je hoofd te leven. Dat doen kan zowel actie zijn om je zorg te verkleinen of gewoon iets doen dat je afleidt en dat je aandacht vraagt zodat het piekeren geen plaats meer krijgt. Heb je door dat je aan het piekeren bent, verleg dan je aandacht door iets te doen! Dat doen begint bij het verzamelen van feiten (zodat je niet gaan fantaseren) en het analyseren van het probleem. Daarna moet actie volgen.

  • Enkel vandaag bestaat, gisteren en morgen bestaan niet

"The load of tomorrow, added to that of yesterday, carried today, makes the strongest falter. Shut off the future as tightly as the past.... The future is today.... There is no tomorrow."

Dit is iets wat me vaak overkomt. Ik denk aan alles wat ik nog moet doen en verlies de moed. De lijst lijkt eindeloos en dat is hij in feite ook. Heb ik net die hele wasmand weggewerkt, wacht daar alweer de vaatmachine. Heb ik eindelijk een grote taak van het werk kunnen afstrepen, er wachten alweer nieuwe. Tegenwoordig plan ik heel strikt mijn dag. Dit moet ik vandaag gedaan hebben en enkel dit. Sommige taken zijn voor morgen of overmorgen, maar zoals Carnegie het zegt, vandaag is er geen morgen.

  • Laat het je gezondheid niet raken

"I am willing to take your affairs into my hands but not into my liver and lungs."

Het gebeurt wel dat ik van sommige zaken niet meer kan slapen. Ik kan bezorgd zijn over wat met mensen gebeurt of wat de problemen op het werk zijn. Ik zie op het werk mensen die opbranden en futloos worden, die alle energie verliezen en verzanden in een burn-out. Ik probeer daar oog voor te hebben dat mij dat niet (meer?) overkomt. Niets is het waard dat je gezondheid er onder lijdt. Voor mij niet maar ook voor een ander niet.

Soms is dat heel erg opboksen tegen de idee (van sommigen althans) dat je werk het allerbelangrijkste moet zijn in je leven. Ik geloof dat niet.

  • Piekeren is alles behalve onschuldig

"Worry is like the constant drip, drip, drip of water; and the constant drip, drip, drip of worry often drives men to insanity and suicide."

Piekeren lijkt onschuldig maar dat is het absoluut niet. Ergens in het boek schrijft Carnegie dat piekeren een gewoonte is. Ik kan mij daar wel iets bij voorstellen. Je ziet een probleem en je wil het oplossen (goed!) maar ergens glijdt het af naar piekeren, wat zoveel is als er vast te blijven zitten en keer op keer ophetzelfde te stuiten. Een mens zou er inderdaad gek van worden!

  • Maak de balans: is het dit je wel waard?

"To put it another way: we are fools when we overpay for a thing in terms of what it takes out of our very existence."

Volgens Carnegie moeten we ons bij alles afvragen hoeveel het ons waard is. Er zijn zaken waar ik met groot enthousiasme aan begonnen ben omdat ik het echt wou maar die mij uiteindelijk heel veel gekost hebben. Nu gaat niets zonder moeite en als je iets wil bereiken zal het sowieso lastig zijn. Velen onder ons horen continu het stemmetje dat je niet mag opgeven, en dat is echt wel een goed stemmetje. Maar soms is de prijs gewoon te hoog en moet je je afvragen of het zoveel moeite waard is. Ik denk hier aan een vriendin van mij die dit schooljaar besloot dat haar kinderen in het weekend één activiteit mochten doen. Hoe waardevol alle activiteiten zijn, ze merkte dat het hele weekend stresserend en hectisch was voor allen en het gewoon teveel 'kostte'.

  • Er gaan een hoop dingen goed: concentreer je hierop!

"About ninety per cent of the things in our lives are right and about ten per cent are wrong. If we want to be happy, all we have to do is to concentrate on the ninety per cent that are right and ignore the ten per cent that are wrong."

Ik vind dit een heel mooie. Herinner je je dagelijks aan wat wél goed gaat in je leven. Count your blessings zeggen ze zo mooi en het is zo waar. Wat is het jammer als ik die 10 procent (en ik geloof niet eens dat het bij mij 10 procent is) tachtig procent van mijn aandacht en tijd geef?

Nu en dan voor jezelf opsommen wat wel goed loopt werkt ook. Of zien dat de zon schijnt, dat je gezond bent, dat je kinderen gelukkig zijn of dat je nét dat parkeerplaatsje vond toen je gehaast was. Klinkt melig, maar het kan vast niet erger zijn dan je ergeren in die andere 10 procent!

  • Niets gaat vanzelf. Uitdagingen kosten moeite

"Harry Emerson Fosdick repeated it again in the twentieth century: 'Happiness is not mostly pleasure; it is mostly victory.' Yes, the victory that comes from a sense of achievement, of triumph, of turning our lemons into lemonades."

Dit dubbel gevoel zal iedereen wel kennen. Je wil iets en dat kost energie, maar je gaat door omdat je het doel ziet, omdat je weet dat aan het einde van al die inspanningen een gigantische beloning staat. Ik denk dat de meeste stress wel te dragen is juist door dit vooruitzicht. Er komt een vakantie. Of je kan eindelijk de beoogde afstand lopen. Of je hebt iets af waar je echt fier op bent. Dat je tussendoor soms eens vloekt en je tegen allerlei blokkades aanloopt is bijna 'part of the game'. Zolang het je waard is en je blijft niet ter plaatse trappelen, gaat het helemaal goed!

  • Verspil geen energie aan mensen die je niet mag

"Let's do as General Eisenhouwer does: let's never waste a minute thinking about people we don't like."

Deze heb ik steeds meer onder de knie. Sommige mensen ergeren je. Dichtbij of veraf. Vroeger kon ik er wel energie aan verspillen. Pogingen doen om ze te overtuigen. Dat is natuurlijk een illusie! Alsof mensen zo makkelijke te overtuigen zijn. Of ik zat er mee in mijn maag dat ik ze niet mocht. Alsof er een regel is die zegt dat je met iedereen bevriend moet zijn. Uiteindelijk heb ik dit aanvaard. Sommige mensen liggen me niet en dat zal omgekeerd ook wel zo zijn. No big deal! Beleefdheid, respect en professionaliteit, oké. Maar meer ook niet. Dat hoeft ook niet.

  • Werk jezelf in het zweet

"I am a great believer in working up a tremendous sweat. I found that depression and worry oozed out of my system with the sweat."

Niet achter je computer of tijdens je werk, maar gewoon: fysieke inspanning. Op mijn instagram heb ik een hashtag 'Sweatisthenewdrug' en dat meen ik. Soms denk ik dat de mensheid binnen een paar eeuwen (liefst vroeger!) meewarrig zal kijken naar onze tijd. De tijd waarin we ondanks overtuiging dat ons lichaam en geest één is, toch vooral in het hoofd leven en ons lichaam eerder als een 'last' zien dan evengoed onze identiteit.

Werk je in het zweet of milder: beweeg. ik geloof niet dat iedereen plots moet gaan lopen of wielertoerist moet worden maar ik geloof wel dat méér beweging ons een stuk verder zou brengen. Zelfs al gaat het maar om een paar kilometer wandelen per dag.

Het boek

Ik heb lang over het boek gedaan en heb dikwijls het gevoel dat ik het nu en dan eens zou moeten doorbladeren. Ik heb immers veel meer gemarkeerd dan wat hier te lezen staat. Ik zou het boek echt aanraden aan iedereen die last heeft van piekeren. Leen het uit de bibliotheek of nog beter, koop het! Het is echt een boek om te lezen en te herlezen.

Dale Carnegie, Leef gelukkig zonder zorgen

...

[bron: https--www.dewereldvankaat.be/piekeren]

Ontdek het geheim van het dagelijks geluk - door Dale Carnegie

Dale Carnegie heeft een gemakkelijke schrijfstijl, die lekker weg leest. Mocht je teveel zorgen maken of piekeren in het leven, dan geeft Dale Carnegie een aantal zeer waardevolle manieren om er mee om te gaan.

De voorbeelden zijn soms wat gedateerd, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de manieren waarop je aan piekeren een eind kan maken. Zeer de moeite waard om te lezen.

[bron: https--www.mindinspirations.nl/leef-gelukkig-zonder-zorgen]

We weten allemaal meer dan genoeg om een waardevol leven te kunnen leiden. De moeilijkheid is niet onwetendheid maar gebrek aan daadkracht.

In zijn boek 'Leef gelukkig zonder zorgen; Tob niet langer, maar gebuik uw energie voor opbouwende gedachten' (1984), uitgegeven door Omega boek, leert Dale Carnegie ons hoe je je leven ingrijpend kunt veranderen.

Hieronder vind je zijn lessen kort samengevat.

Los situaties die je zorgen baren op door:

  • Jezelf af te vragen wat het ergste is dat je kunt overkomen.
  • Je hiermee te verzoenen en dit te accepteren.
  • Je tijd en energie te wijden aan een poging om het ergste waarmee je je in gedachten hebt verzoend minder erg te maken.

Ban zorgen uit door:

  • Nauwkeurig op te schrijven waarover je je zorgen maakt.
  • Op te schrijven wat je eraan kunt doen.
  • Een besluit te nemen over wat je te doen staat.
  • Meteen te beginnen aan de uitvoering van dat besluit.

Doorbreek getob door:

  • Actief bezig te blijven.
  • Je niet blind te staren op kleinigheden.
  • De feiten er op na te slaan: hoe groot is de kans dat de gebeurtenis waarover ik me zorgen maak zich ook daadwerkelijk zal voordoen?
  • Het onvermijdelijke te accepteren.
  • Een verlieslimiet vast te stellen. Vraag je af hoeveel getob iets waard is.
  • Het verleden zichzelf te laten begraven: Probeer geen zaagsel te zagen.

Kweek een geesteshouding die rust en blijdschap brengen door:

  • Blijmoedig te denken en te doen.
  • Nooit te proberen anderen iets betaald te zetten.
  • Te leren dankbaar te zijn.
  • Je niet te storen aan ondankbaarheid.
  • Te geven omwille van de vreugde die geven biedt.
  • Je zegeningen te tellen, in plaats van je zorgen.
  • Jezelf te zoeken en leren jezelf te zijn.
  • Als het lot ons 'opscheept' met een citroen, er dan citroenlimonade van proberen te maken.
  • Jezelf te vergeten door belangstelling voor anderen te ontwikkelen.

Accepteer kritiek zonder je er bezorgd over te maken door:

  • Te bedenken dat ongerechtvaardigde kritiek vaak een gecamoufleerd compliment is. Afgunst en jaloezie vormen hier dan de basis.
  • Te doen wat in je vermogen ligt en dan je oude paraplu op te zetten, om te voorkomen dat de regen van kritiek die over je wordt uitgestort in je kraag druipt.
  • Geheugensteuntjes te maken en te bewaren van alle dwaze dingen die we hebben gedaan en je te realiseren dat we geen van allen volmaakt zijn.
  • Te vragen om onbevooroordeelde, nuttige en opbouwende kritiek.

Voorkom uitputting door:

  • Uit te rusten voordat je vermoeid raakt.
  • Niet te piekeren over slapeloosheid, want dit gepieker richt meer schade aan dan de slapeloosheid zelf.
  • Werkzaamheden op een ontspannen manier te verrichten.
  • De dingen af te handelen in volgorde van belangrijkheid.
  • Je thuis te ontspannen.

Hoe geef jij een positieve wending aan je leven?

[bron: https--talentinontwikkelingblog.wordpress.com/2018/12/08/klaar-voor-een-positieve-wending]

--- Over (foto 2): Dale Carnegie ---

Dale Carnegie was een Amerikaans schrijver, spreker en ontwikkelaar van beroemde cursussen in zelfverbetering, verkoop, bedrijfstraining en openbaar spreken.

[bron: https--www.standaardboekhandel.be]

Dale Carnegie (1888-1955) was een invloedrijke Amerikaanse schrijver, vooral bekend van de managementklassieker Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt. Zijn boeken hebben miljoenen mensen geholpen om hun eigen gedrag te veranderen en zo meer uit hun leven te halen.

[bron: https--www.managementboek.nl]

Dale Carnegie (oorspronkelijk Carnagey) (24 november 1888 - 1 november 1955) was een Amerikaanse schrijver en de ontwikkelaar van beroemde cursussen in zelf-verbetering, salesmanship, collectieve opleiding, spreken voor publiek en interpersoonlijke vaardigheden. Hij was de auteur van How to Win Friends and Influence People, voor het eerst gepubliceerd in 1936, een van de grootste bestsellers aller tijden die zelfs vandaag de dag populair blijft. Hij schreef ook een biografie van Abraham Lincoln, getiteld Lincoln the Unknown, naast verscheidene andere boeken.

Carnegie was een vroege aanhanger van wat nu responsibility assumption wordt genoemd, hoewel dit slechts minimaal in zijn geschreven werk naar voren komt. Een van de kernideeën in zijn boeken is dat men het gedrag van andere mensen kan veranderen door zijn eigen gedrag eerst te veranderen.

Geboren in 1888 in Maryville, Missouri, was Carnegie een arme boerenzoon, de tweede zoon van James William en Amanda Elizabeth Carnagey. In zijn jeugd slaagde hij erin te studeren ondanks het feit dat hij elke dag om 4 uur moest opstaan om de koeien te melken. In zijn eerste baan na de universiteit verkocht hij correspondentiecursussen aan boeren; daarna richtte hij zich op het verkopen van bacon, zeep en reuzel voor Pantser & co. Hij was uiterst succesvol in het veroveren van zijn verkoopgebied, zuidelijk Omaha, koploper voor de firma.

Waarschijnlijk is een van Dale Carnegies succesvolste marketingstunts geweest om zijn achternaam te veranderen van Carnagey naar Carnegie, in een tijd dat Andrew Carnegie een wijd gerespecteerde en erkende naam was. Carnegies eerste huwelijk eindigde in 1931 in een scheiding. Op 5 november 1944 trouwde hij Dorothy Price Vanderpool die ook een scheiding achter de rug had. Carnegie had twee dochters; Rosemary uit zijn eerste huwelijk, en Donna Dale uit z'n tweede. Hij stierf in 1955 aan de ziekte van Hodgkin en is begraven in Belton, Missouri.

Deze training richt zich op de vaardigheden die noodzakelijk zijn om goed te kunnen functioneren in de moderne zakenwereld. Een deelnemer leert beter en effectiever om te gaan met andere mensen, stress onder controle te houden en om te gaan met snel veranderende werkomstandigheden. Ook zou men beschikken over meer hulpmiddelen om overtuigend te communiceren, problemen op te lossen en effectief leiding te geven.

Bibliografie

  • Public Speaking and Influencing Men in Business, 1931
  • How to Win Friends and Influence People, 1936 (Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt)
  • How to Stop Worrying and Start Living, 1948 (Leef gelukkig zonder zorgen)
  • The Quick and Easy Way to Effective Speaking, 1962 (met Dorothy Carnegie (ed.)) (Doeltreffend spreken; de succesformule)
  • Lincoln the Unknown, 1932 (De onbekende Lincoln)

[bron: wikipedia]

"Het is niet wat je hebt of wie je bent of wat je doet dat je gelukkig of ongelukkig maakt. Het is hoe je erover denkt."
Origineel: "It isn't what you have or who you are or what you are doing that makes you happy or unhappy. It is what you think about it." --How to Win Friends and Influence People (1936) , p 67

"Geluk is niet afhankelijk van externe omstandigheden, het wordt bepaald door onze mentale instelling."
Origineel: "Happiness doesn't depend on any external conditions, it is governed by our mental attitude. "

"De succesvolle man zal profiteren van zijn fouten en het opnieuw op een andere manier proberen."
Origineel: "The successful man will profit from his mistakes and try again in a different way. "

"Bij het omgaan met mensen, moet je niet vergeten dat je niet te maken hebt met wezens met logica, maar wezens met emotie."
Origineel: "When dealing with people, remember you are not dealing with creatures of logic, but creatures of emotion. "

"Doe enthousiast en je zult enthousiast zijn."
Origineel: "Act enthusiastic and you will be enthusiastic. "

"Mensen slagen zelden, tenzij ze plezier hebben in wat ze doen."
Origineel: "People rarely succeed unless they have fun in what they are doing. "

"Succes is krijgen wat je wilt. Geluk is willen wat je krijgt."
Origineel: "Success is getting what you want. Happiness is wanting what you get. "

"Elk land voelt zich superieur ten opzichte van andere landen. Dat kweekt patriottisme - en oorlogen."
Origineel: "Each nation feels superior to other nations. That breeds patriotism - and wars. "

[bron: https--citaten.net/zoeken/citaten_van-dale_carnegie.html]

Dale Carnegie (1888-1955) - Amerikaanse bestseller-schrijver

Dale Carnegie De Amerikaanse bestseller-schrijver Dale Carnegie was de auteur van 'How to win friends and influence people'. Dit boek voor zelfverbetering werd een van de grootste bestsellers aller tijden. Carnegie meende dat je het gedrag van anderen kunt veranderen door eerst je eigen gedrag aan te passen.

Overtuiging

Dale Carnegie werd op 24 november 1888 geboren op een boerderij in Maryville, Missouri, als Dale Carnagey. Hij groeide op onder erbarmelijke omstandigheden, maar dit bleek geen beletsel om toegelaten te worden tot een pedagogische academie in Warrensburg. Hier viel vooral zijn redenaarskunst op. Dale veranderde zijn achternaam. Als Dale Carnegie meende hij meer indruk te zullen maken, want Carnegie was een beroemde naam in Amerika. Iedereen zou hem in het vervolg associëren met de succesvolle staalmagnaat en filantroop Andrew Carnegie.

How to win friends and influence people

Dale Carnegie had al enkele werkkringen achter de rug, toen hij in 1912 leraar werd in het vak spreken in het openbaar. Hij groeide snel uit tot een landelijk bekendheid op zijn vakgebied. In 1936 verscheen zijn boek 'How to win friends and influence people' bij Simon & Schuster. De publicatie sloeg in als een bom en rees snel in de lijstjes met bestverkochte boeken. Jarenlang werd alleen de Bijbel in de Verenigde Staten van Amerika meer verkocht. Als gevolg hiervan werd de auteur een invloedrijk spreker met veel vrienden.

Publicaties van Dale Carnegie

Dale Carnegie schreef een groot aantal andere boeken, zoals 'Lincoln the unknown' (1932), 'Little known facts about well known people' (1934), 'Five minute biographies' (1937), 'Biographical roundup' (1945) en 'How to stop worrying and start living' (1948). Carnegie zei in het voorwoord van 'How to stop worrying and start living' dat hij dit boek schreef omdat hij "een van de ongelukkigste jongens in New York was". Dale Carnegie wilde de lezer naar een aangenamer en bevredigender leven leiden en hen helpen om zich meer bewust te worden van zichzelf en de mensen waarmee zij omgingen. De lezer werd aangespoord om de alledaagse beslommeringen van het leven aan te pakken, zodat hij zich beter kon concentreren op de belangrijkere aspecten van het leven.

Persoonlijk leven

Het eerste huwelijk van Dale Carnegie eindigde in 1931 in een scheiding. In 1944 trouwde hij met Dorothy Price Vanderpool. Dale kreeg twee dochters; uit elk huwelijk werd een dochter geboren: Rosemary en Donna. Dale Carnegie overleed op 1 november 1955 op 66-jarige leeftijd in New York aan de ziekte van Hodgkin. Hij werd begraven in Belton, Missouri.

Ruud van Capelleveen [bron: https--www.absolutefacts.nl/wetenschap/data/carnegiedale.htm]

Dale Breckenridge Carnegie (originally Carnagey until 1922 and possibly somewhat later) (November 24, 1888 - November 1, 1955) was an American writer and lecturer and the developer of famous courses in self-improvement, salesmanship, corporate training, public speaking and interpersonal skills. Born in poverty on a farm in Missouri, he was the author of How to Win Friends and Influence People, first published in 1936, a massive bestseller that remains popular today. He also wrote a biography of Abraham Lincoln, titled Lincoln the Unknown, as well as several other books.

Carnegie was an early proponent of what is now called responsibility assumption, although this only appears minutely in his written work. One of the core ideas in his books is that it is possible to change other people's behavior by changing one's reaction to them.

Born in 1888 in Maryville, Missouri, Carnegie was a poor farmer's boy, the second son of James William Carnagey and wife Amanda Elizabeth Harbison (b. Missouri, February 1858 - living 1910). In his teens, though still having to get up at 4 a.m. every day to milk his parents' cows, he managed to get educated at the State Teacher's College in Warrensburg. His first job after college was selling correspondence courses to ranchers; then he moved on to selling bacon, soap and lard for Armour & Company. He was successful to the point of making his sales territory of South Omaha, Nebraska the national leader for the firm.

After saving $500, Carnegie quit sales in 1911 in order to pursue a lifelong dream of becoming a Chautauqua lecturer. He ended up instead attending the American Academy of Dramatic Arts in New York, but found little success as an actor, though it is written that he played the role of Dr. Hartley in a road show of Polly of the Circus.[citation needed] When the production ended, he returned to New York, unemployed, nearly broke, and living at the YMCA on 125th Street. It was there that he got the idea to teach public speaking, and he persuaded the "Y" manager to allow him to instruct a class in return for 80% of the net proceeds. In his first session, he had run out of material; improvising, he suggested that students speak about "something that made them angry", and discovered that the technique made speakers unafraid to address a public audience. From this 1912 debut, the Dale Carnegie Course evolved. Carnegie had tapped into the average American's desire to have more self-confidence, and by 1914, he was earning $500 - the equivalent of nearly $10,000 now - every week.

Perhaps one of Carnegie's most successful marketing moves was to change the spelling of his last name from "Carnegey" to Carnegie, at a time when Andrew Carnegie (unrelated) was a widely revered and recognized name. By 1916, Dale was able to rent Carnegie Hall itself for a lecture to a packed house. Carnegie's first collection of his writings was Public Speaking: a Practical Course for Business Men (1926), later entitled Public Speaking and Influencing Men in Business (1932). His crowning achievement, however, was when Simon & Schuster published How to Win Friends and Influence People. The book was a bestseller from its debut in 1937, in its 17th printing within a few months. By the time of Carnegie's death, the book had sold five million copies in 31 languages, and there had been 450,000 graduates of his Dale Carnegie Institute. It has been stated in the book that he had critiqued over 150,000 speeches in his participation of the adult education movement of the time. During World War I he served in the U.S. Army.

His first marriage ended in divorce in 1931. On November 5, 1944, in Tulsa, Oklahoma, he married Dorothy Price Vanderpool, who also had been divorced. Vanderpool had two daughters; Rosemary, from her first marriage, and Donna Dale from their marriage together.

Carnegie died at Forest Hills, New York, and was buried in the Belton, Cass County, Missouri cemetery.

[source: https--www.goodreads.com]

Dale Carnegie (1888-1955) was een Amerikaanse schrijver. Zijn bekendste werk is Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed ( How to win friends and influence people ) die voor het eerst verscheen in 1936. Het kan gezien worden als een ware managementklassieker en staat nog steeds in de bestverkocht lijsten in veel landen. Carnegie bedacht vele theorieën en cursussen rondom persoonlijke ontwikkeling, verkopen, collectieve opleidingen, spreken voor publiek en sociale interactie.

Carnegie wordt gezien als een vroege aanhanger van de responsibility assumption, waarbij het individu gedeeltelijk of helemaal verantwoordelijk is voor hetgeen hij of zij tegenkomt in zijn persoonlijke leven in grotere mate dan men bewust er van is. Deze denkwijze komt echter nauwelijks voor in zijn werk waar het met name gaat over het gedrag van andere mensen te veranderen is door je eigen gedrag eerst aan te pakken.

Geboren in 1888 in Maryville, Missouri, in een arme boeren gezin slaagde Carnegie er toch in om te gaan studeren. Een voorwaarde voor zijn studie was wel dat de koeien eerst gemolken moesten worden. Na zijn studie richtte Carnegie zich op het verkopen van producten van koeien, waarin hij zeer succesvol bleek. De grootste marketingtruc van Carnegie was het veranderen van zijn achternaam van Carnegy naar Carnegie. In die tijd van Adrew Carnegie een bekende en machtige staalmagnaat en bekend van Carnegie Hall in New York. Door het aanpassen van zijn achternaam werd de associatie sneller gelegd.

[bron: https--www.bol.com]
Numéro de l'annonce: m1978876383