De verzonken jongen 9789046704974€ 15,90
Miniaturenreeks Culinair 40 - Bij de Paus aan tafel
€ 13,40
Envoi
Envoi pour € 2,95
20depuis 19 avr.. '23, 03:32
Caractéristiques
AuteurP.J.A.N. Rietbergen, P.J. Rietbergen
ConditieZo goed als nieuw
Productnummer (ISBN)9789061091622
Description
BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.
Titel: Miniaturenreeks Culinair 40 - Bij de Paus aan tafel
Auteur: P.J.A.N. Rietbergen, P.J. Rietbergen
ISBN: 9789061091622
Conditie: Als nieuw
Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.
P.J. Rietbergen
Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt.
Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.
128 pagina's
Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.
Titel: Miniaturenreeks Culinair 40 - Bij de Paus aan tafel
Auteur: P.J.A.N. Rietbergen, P.J. Rietbergen
ISBN: 9789061091622
Conditie: Als nieuw
Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.
P.J. Rietbergen
Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt.
Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.
128 pagina's
Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.
Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:
- Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
- Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
- We checken alle boeken eigenhandig
- Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
- 30 dagen retourgarantie
Website
boekenbalie.nlNuméro de l'annonce: a123321999
Mots-clés populaires
Histoire mondiale dans Livreshistoire universelle hachette dans Livresconstruire l histoire 4 dans Livreshistoire universelle dans Livresatlas histoire dans Livresconstruire l histoire 3 dans LivresHistoire nationale dans Livreslivre histoire dans Livresguerre 40 45 dans Livreshistoire bruxelles dans Livresconstruire l histoire in Livreshistoire et civilisations dans Livresdeuxième guerre mondiale dans LivresHistoire & Politique dans Livreshistoire napoleon dans Livresenceintes grundig dans TV, Hi-fi & Vidéolancome trésorkooi kanaries dans Animaux & Accessoiresarthus bertrandkamelot