boek: weet wie je eet ; Marcel Grauls; 3de herz. dr.

€ 13,00
Envoi
130depuis 9 mai. '24, 05:12
Partager via
ou

Caractéristiques

ÉtatComme neuf

Description

hoe beroemde figuren op de menukaart belandden - boek als nieuw - uitgeverij Van Halewyck 2010 -224 blz -
Zonder erbij stil te staan eten of drinken we regelmatig naar bekende personen vernoemde gerecht of drankjes. Maar vaak weten we zelfs niet eens meer welke personen zich achter die naam schuilhoudt. In Weet wie je eet gaat Marcel Grauls op zoek naar de ware 'identiteit' van bekende gerechten en drankjes. In smakelijke biografietjes 'onthult' hij de man of de vrouw achter het gerecht, de wijze waarop het gerecht ontstaan is, of waarom het uiteindelijk de naam van een beroemdheid kreeg. In dit rijkelijk geïllustreerde boek verraadt Grauls ten slotte van ieder 'eeteponiem' het oorspronkelijke recept.

Wie waren de personen naar wie gerechten zijn vernoemd? Dit boek biedt zestien portretten van historische figuren waarvan de naam verbonden is aan een beroemd gerecht. Van iedere figuur, o.a. Chateaubriand, Bismarck, Agnes Sorel, Rossini ,enz. een uitgebreide levensbeschrijving, de geschiedenis of aanleiding voor de naamgeving van het gerecht en uiteraard, het recept. Geïllustreerd met portretten en historische prenten in zwart-wit. Hierna de beknopte levensbeschrijving van nog vijfentwintig mannen en vijfentwintig vrouwen naar wie een recept vernoemd werd, zonder illustraties. Afgesloten met een algemene literatuuropgave en een literatuuropgave over elk van de zestien figuren. Gedrukt op een mooie kwaliteit papier. Plezierig gebrachte, culinaire geschiedenis, niet altijd helemaal correct maar informatief en onderhoudend genoeg;

komen aan bod: kir royal, Bismarckharing, carpaccio, sandwich, walforfsalade, Agnès Sorelsoep, Boeuf Stroganov, Chateaubriand, Tournedos Rossini, Zeetong Escoffier, Fûrst Pücklerijs, pêche melba, sachtertaart, savarin, tompoes, bloody mary
Numéro de l'annonce: m2113135436