Dertien boeken - Wereldkeuken.

€ 49,00
Enlèvement ou Envoi
Verzenden vanaf € 3,99
290depuis 23 avr.. '24, 17:30
Partager via
ou

Caractéristiques

CuisineFrance

Description

Dertien boeken - Wereldkeuken.

Uitgaven van Bibliotheek Het Laatste Nieuws.

Wereldkeuken nr. 1 - België

Belgen zijn lekkerbekken. Ze houden van koken en eten en mogen terecht trots zijn op een rijke culinaire traditie met een enorme varioteit aan fantastische producten.

Asperges, witloof, grijze garnalen, Noordzeetong, Betgische chocolade en Belgisch bier zijn bekend tot ver buiten de grenzen.

Twee sterrenchefs tekenden voor de receptuur uit dit boek: Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem en Geert Van Hecke van De Karmeliet in Brugge.

Zij bedachten elk dertig recepten die bereid worden met het beste wat Belgie te bieden heeft.

Hun sommeliers Martijn Soen en Niels De Sonville kozen er een lekkere wijn of - zoals het een echte Belg betaamt - een pittig bier bij.

Belgie is een klein land, maar in de keuken speelt het mee met de groten. Laat je verteiden door de schitterende foto's van Kris Vlegels om meteen aan de slag te gaan met het beste dat dit kleine land aan de Noordzee te bieden heeft.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Geert Van Hecke, Restaurant De Karmeliet - Brugge, België
- Peter Goossens - Restaurant Hof van Cleve - Kruishoutem, België.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat.  Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven.  Rug in prima staat.

Afmetingen :  lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm.  Gewicht : 440 gram.  Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 2 - Italië

Er zijn maar weinig volkse keukens zo geroemd als de Italiaanse.  De basisingredienten zijn welbekend evenals de wereldberoemde, populaire gerechten.

De Italiaanse keuken is de standaard als het gaat om een gezond mediterraan dieet. Dit onmiskenbare succes is een gevolg van de fusie tussen de vindingrijke cucina povera (arme keuken) uit het zuiden van het land, de natuurlijke rijkdom van de centrale regio's en de Centraal-Europese invloeden van het noorden.

Net resultaat van deze bijzondere combinatie is een keuken met een herkenbare eigen stijl, gekenmerkt door het gebruik van verse seizoensproducten en de enorme toewijding die de Italianen schenken aan de culinaire kookkunst. De vele verschillende manieren om pasta's en pizza's te bereiden. tonen aan dat eenvoud en bescheidenheid aan het fornuis samengaan met originaliteit.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
-  Antonello Cotonna - Restaurant Antonello Cotonna - Labico, Italië
- Carlos Cracco - Restaurant Cracco-Peck - Milaan, Italië.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 436 gram. Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 3 - China

De Chinese keuken is zonder twijfel een van de bekendste van onze planeet.

Maar het concept van de Chinese gastronomie die in het westen bekend is, komt niet exact overeen met de variatie en culinaire rijkdom die de Chinezen zelf kennen.

De gerechten zijn het resultaat van een combinatie van ingrdiënten, structuren, smaken en kleuren waarin de verbeeldingskracht van de koks de enige beperking vormt.

Het aanbod van pekingeend,dum sim, Chinese ravioli of loempia's is het beste voorbeeld van het talent om verassende gerechten te creëren, uitgaande van een smaakvolle combinatie van ingrediënten en bereidingsmethodes. De enige norm is de wens van evenwicht, het concept van yin en yang dat ook in de keuken aanwezig moet zijn en tot uitdrukking komt in de gewaagde mix van zure- en zoete smaken.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Yuji Wakiya - Restaurant Wakiya Ichiemicharo - Akasaka, Japan
- Tong Chee Hwee, Restaurant Hakasan - Londen, Groot-Brittanië

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 435 gram. Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 4 - Frankrijk

De Franse gastronomie heeft door de geschiedenis heen terecht een ptaats verdiend tussen de meest prestigieuze keukens ter weretd.

Franse chefs blijven zich verdiepen in kooktechnieken en waken continu over de kwatiteit van de ingredienten die ze gebruiken om de meest geraffineerde gerechten te bereiden. Het bekendste voorbeetd van een typisch Franse keuken is de nouvette cuisine, die een grote invtoed heeft gehad op de huidige haute cuisine.

Maar de faam en de bekendheid van de Franse keuken hebben ook te maken met de diverse en rijke regionale keukens, de ontegenspreketijk goede wijnen en kazen en de Franse voortiefde voor tekker eten. De Franse bodem en ook de kusten brengen voortreffetijke natuurtijke rijkdommen voort en die weten ze in Frankrijk om te toveren tot verfijnde gerechten. Oat geeft hen de eeuwige dankbaarheid van gastronomen overal ter wereld.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Michel Bras - Restaurant Michel Bras - Laguiole, Frankrijik
- Jean-Michel Lorain - Restaurant La Côte Saint Jacques - Joigny, Frankrijk.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 434 gram. Aantal pagina's : 192.

Wereldkeuken nr. 5 - Marokko

Marokko heeft in de loop der jaren invasies gekend van de Feniciërs, de Cartagenen, de Romeinen, de Arabieren, de Ottomanen en de Europeanen.  Al deze volkeren hebben een stempel gedrukt op de culinaire cuttuur van het land, maar onder de traditionete Marokkaanse recepten bevinden zich ook nog de originele recepten van de nomadenstammen van de Berbers, zoats de couscous en de tajine.

De istam, die het eten van varkensvtees verbiedt en het einde van de vastenperiode Ramadan tot een groot gastronornisch feest maakt, speelt ook een betangrijke rot in de culinaire cuttuurvorming.

Het verfijnde gebruik van specerijen, de varieteit aan gerechten, de vele visrecepten en de overheertijke zoetigheden - allemaal vergezeld van een kopje muntthee - maken het ontdekken van de gastronomie van Marokko tot een fascinerend avontuur.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Mohammed Fedal - Marrakech - Marokko.
- Fatéma Hal - Restaurant Masouria - Parijs - Frankrijk.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 439 gram. Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 6 - Scandinavië

De gastronomie van de Scandinavische landen — Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden — is rijk aan invloeden.  Zo herbergt ze naast traditionele gerechten, ook invloeden uit de tijd van de Lappen en Vikingen.

Daarnaast is er tegenwoordig ook een grote inbreng van de modernste cullnaire trends. Bepaald door klimatologische- en geografische omstandighe-den, blijft vis een van de belangrijkste basisingredienten. Er kan eindeloos gevariëerd worden met zalm, kabeljauw en haring, hoewel de braad- en stoofgerechten van rendier of eland met gekookte groenten met ondergewaardeerd moeten worden.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk is de voorkeur voor kleme gerechten, waardoor men tijdens een maaltijd kan genieten van vele verschillende smaken. Een typisch voorbeeld is het originele Zweedse buffet smorgasbord dat tientallen recepten kent of de verschillende variaties van het Deense belegde brood (smorrebrod).

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Mathias Dahlgren - Restaurant Bon Iloc - Stockholm, Zweden
- Christer Lingstrom - Restaurant Edsbacka Krog - Sollentuna, Zweden.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 438 gram. Aantal pagina's : 189.

Wereldkeuken nr. 7 - Thailand

De zoektocht naar en het genieten van schoonheid zijn ontzettend belangrijk voor de Thaise levensfilosofie.

Bij ieder recept wordt gezocht naar de beste manier om de essentie van de ingredienten tot hun recht te laten komen. Dat merk je meteen als je proeft van de aromatische- en creatieve gerechten.

Het heeft tang geduurd voordat de westerse keuken de Thaise heeft kunnen beinvtoeden. Maar de Thai hebben wet op meestertijke wijze de Chinese- en Indiase culinaire tradities in hun eigen kookkunst geintegreerd. Hiervan getuigen het evenwicht tussen de verschitlende smaken en het gebruik van specerijenmengelingen.

Eten is in Thailand met atleen een feest voor de smaakpapitten, ook voor het oog is het een ware belevenis. Daarvoor zorgen de gedecoreerde feesttafels vol schotels gevuld met prachtige sculpturen van vruchten en groenten.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Ian Chalermkittichai - Restaurant Kittichai - New York, Verenigde Staten
- David Thompson, Londen - Groot-Brittanië.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 439 gram. Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 8 - Portugal

Portugal ligt met het gezicht near zee en met de rug naar Europa gekeerd. Dankzij deze afgezonderde hulling is er een rijke en gevarieerde inheemse keuken ontstaan.

De basis bestaat uit vis en schaaldieren uit de Atlantische Oceaan, vlees uit het binnenland en een verscheidenheid aan nieuwe ingrediënten die werden geimporteerd door Portugese kolonisten.

De hoofdrolspeler van de Portugese keuken is de kabeljauw. Gezegd wordt dat er honderden verschillende manieren zijn om deze vis te bereiden, voor elke dag van het jaar een. Maar ook de Portugese wijnen, nagerechten en kazen zijn wereldberoemd.

Het is zeer de moeite waard om in zuidelijke richting af te reizen en je mee te laten voeren met de heerlijke aroma's van de Portugese keuken.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Albano Lourenco - Restaurant Quinta das Làgrimas - Coimbra Portugal
- Fausto Airoldi - Restaurant Bica do Sapato - Lissabon Portugal.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 441 gram. Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 9 - Mexico

Dankzij haar rijke Azteekse erfenis en de talrijke invloeden van de Spaanse kolonisten, beschikt de Mexicaanse gastronomie over een sterke persoonlijkheid.

Uit de vermenging van mals, bonen of inheemse chilipepers met de vleessoorten en specerijen van het Europese continent zijn poputaire gerechten ontstaan zoals de gevulde tortilla's, de mole poblano en verschillende vleesgerechten.

Naast de nationale keuken voedt de Mexicaanse gastronomie zich eveneens met de enorme varieteit aan regionale gerechten: van de eenvoudige recepten in het noorden tot de culinaire rijkdom in het centrum van het land en de Maya invloeden in het zuiden.

Het zijn een voor een gerechten die je een intense smaakervaring bezorgen en die goed samen gaan met een van de bekendste drankjes in de wereld: tequila.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Martha E. Ortiz Chapa - Restaurant Ago!la y Sol - Mexico stad Mexico
- Patricia Quintana - Restaurant Izote - Mexico stad Mexico

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 436 gram. Aantal pagina's : 187.

Wereldkeuken nr. 11 - Spanje

Innovatief, geniaal, gevariëerd, actueel, genieus, beslissend...  Hoewel sommigen het niet zullen geloven, wordt hier gesproken over de Spaanse keuken, groot onder de groten.

Ondanks honderden clichés en vooroordelen die de keuken jarenlang heeft achtervolgd, gaat de Spaanse gastronomie veel verder dan paella. Het gaat om een buitengewone keuken. Voor een deel geboren uit het magnifieke vernuft afkomstig van nederige keukenmeesters: de huisvrouwen. Deze moeders hebben hun bekwaamheid naar het niveau van culinaire kunst getild en hebben later de verschillende culturen die het Iberisch schiereiland eeuwenlang heeft gekend samengevoegd. Op deze wijze is er veel eerder een fusie van culturen ontstaan dan de hedendaagse culinaire mondialisering.

De Arabische-, Joodse- en Christelijke keuken zijn verenigd in het Spaanse receptenboek en dat geeft aanleiding tot een prikkelende- en veelbelovende keuken zoals er niet veel zijn.

Drie top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Santi Santamaria - Restaurant Can - San Celoni Spanje
- Ferran Adrià - Restaurant El Bulli Fabes - Girona Spanje
- Juan Mari Arzak - Restaurant Arzak - San Sebastian Spanje.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 429 gram. Aantal pagina's : 191

Wereldkeuken nr. 13 - Duitsland

De Duitse gastronomie is ruw en ongepolijst. Dit komt mede door veetvuldig gebruik van simpete ingredienten zoals varkensvtees, aardappels en zuurkool.

Toch weet de Duitse keuken een compleet aanbod van recepten te presenteren. De Duitse keuken heeft bovendien een grote Invloed op zijn buurlanden.

Het gebruik van verschittende soorten vtees, de vis- en zeevruchtenschotets van het noorden en de rijkdom aan brood en zoetigheden verdient dan ook de grootste aandacht van gastronomen uit de hete weretd. Bekend zijn ook de Duitse wijnen en natuutlijk de volksdrank: bier.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Heinz Winkter - Restaurant Residenz Heinz Winkler - Aschau Duitsland
- Harald Wohlfahrt - Restaurant Schwarzwaldstube - Baiersbronn Duitsland.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 429 gram. Aantal pagina's : 189.

Wereldkeuken nr. 14 - Zuid-Amerika

Toen de Europese kotonisten in Zuid-Amerika aankwamen, troffen zij een gevarieerde gastronomie aan gebaseerd op ingrediënten als aardappeten, tomaten, mais, pepers, bonen en cassave.

Deze ingredienten worden nog steeds veet gebruikt. De botsing tussen beide culturen maakte de ontwikkeling mogetijk van een creoolse keuken die de inheemse gerechten heeft verrijkt en waar enkele eeuwen later ook Afrikaanse- en Westerse elementen aan zijn toegevoegd.

Onder de typische gerechten van dit enorme continent, bevin-en zich de asados (gebarbecued vlees] en de cocidos de carne (eenpansgerechten van viees}, alhoewet ieder tand een reeks van waardevolle inheemse recepten behoudt die nog bij vele Westerse gastronomen onbekend is. Het zijn meestal eenvoudige- maar ook populaire recepten, niet geraffineerd maar zeer smakelijk en voedzaam.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Alex Atata - Restaurant Sao Paulo Brazilië
- Francis Mallmann - Restaurant 1884 Mendoza Argentinië.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 437 gram. Aantal pagina's : 191.

Wereldkeuken nr. 15 - Indië

De Indiase keuken staat bekend als één van de meest aromatische keukens ter weretd. De kunst en de beheersing van het gebruik van allerlei kruiden maakt van etk gerecht een feest voor de zintuigen.

De hindoeïstische keuken is het resultaat van verschillende religieuze- en filosofische invloeden die een bijzondere betekenis toevoegen aan de gerechten.  Denk bijvoorbeeld aan verfijnde smaak van de Mongoolse keuken, de erfenis van smaken uit het oude Perzië of de eenvoudige rijstgerechten uit het zuiden van Indië.

Door de invloed van de islam en het hindoeIsme, Indiaas grootste religies, is het aanbod en de variatie van heertijke vegetarische gerechten ongeevenaard.

Ook overheertijke gerechten en voorafjes bereid met kip, lamsvtees of vis vormen een aantrekkelijk aanbod uit de Indiase keuken, net als de verrassende desserts en dranken waarin een verscheidenheid aan aroma's is terug te vinden.

Twee top chef-koks bereiden de gerechten in dit boek :
- Sanjay Dwivedi - Restaurant Zaika - Londen - Groot-Brittanië
- J.P. Singh - Restaurant Bukhara - New Delhi IndiË.

Dit boek is uitgegeven in 2008 en is in prima staat. Geen losse pagina's, geen plooien in pagina's en niets in geschreven. Rug in prima staat.

Afmetingen : lengte : 21.2 cm, breedte : 17.3 cm en dikte : 0.9 cm. Gewicht : 432 gram. Aantal pagina's : 190.

Deze dertien boeken vormen één geheel en worden niet afzonderlijk verkocht.  De opgegeven prijs is voor de dertien boeken samen.

Deze boeken werden meer dan een week geleden, verpakt in een plastic zak om een eventuele toekomstige besmetting door het Corona virus te voorkomen. Het Corona virus overleeft maximaal 3 tot 4 dagen op papier of karton. Deze verpakking wordt niet meer geopend. U ontvangt de boeken alzo verpakt. Samen bestrijden we Corona.

Verzendingskosten ten laste van de koper en deze bedragen minimuml 6.00 euro voor verzending naar uw thuisadres in België. Verzending naar een afhaalpunt is ook mogelijk en kost minimum 5 euro. Goederen reizen op risico van de koper.
Numéro de l'annonce: m2107463151