Sauzen 9789048809905

€ 175,70
Envoi
10depuis 9 avr.. '24, 06:26
Partager via
ou

Caractéristiques

AuteurErik van Loo, Nicole Willemse
ConditieZo goed als nieuw
Productnummer (ISBN)9789048809905

Description

BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.

Titel: Sauzen
Auteur: Erik van Loo, Nicole Willemse
ISBN: 9789048809905
Conditie: Als nieuw

Saus slaat een brug van hoofdingrediënt naar gerecht, saus is de verbindende schakel tussen wijn en spijs.

Erik van Loo is chef-eigenaar van het gerenommeerde tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zijn keuken is er een van eerlijke bereidingen, wat je proeft is de beste kwaliteit ingrediënten en pure, echte smaken. De basis van zijn gerechten stoelt op wat Erik zijn 'sauzenstelsel' noemt. Voor hem is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind. Zijn sauzen, bouillons, jus en fonds zijn licht en eerlijk en vormen het fundament van zijn signatuurgerechten. Erik: 'Als ik mijn basisstelsel van sauzen niet tot mijn beschikking heb, dan ben ik net zo onthand als een zuurdesembakker zonder moederdeeg.'

Zoals iedere grote kunstenaar teruggrijpt op oude meesters, borduurt chef Van Loo voort op het werk van Auguste Escoffier, een van de grootste chefs uit de Franse keuken. Escoffier: 'Sauzen spelen de hoofdrol in de keuken, fonds vormen de fundamentele basis. Een kok die iets goeds wil presteren zal juist daaraan grote aandacht moeten besteden.' Smaak is herinnering. Smaak is beleving.

Dit is een boek over de weg die een saus aflegt om saus te worden - een saus van Erik van Loo. Het is een zoektocht naar smaak, via de smaakpapillen van Erik. Een tocht die begint met het kiezen van de juiste ingrediënten en die de lezer de keuken in trekt van Parkheuvel: het domein waar de creativiteit van de meesterkok uitmondt in de mooiste en lekkerste gerechten. De recepten in dit boek zijn bedoeld voor serieuze (amateur)koks, kookscholen en iedereen die graag wil koken. De gerechten zijn omgezet in toegankelijke, maakbare receptuur die klopt, aangevuld met stap-voorstap fotografie.

Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:

  • Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
  • Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
  • We checken alle boeken eigenhandig
  • Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
  • 30 dagen retourgarantie


Numéro de l'annonce: a138155647