Het gaslicht effect - Dr. Robin Stern

€ 25,00
Envoi
751depuis 4 oct.. '23, 17:08
Partager via
ou

Caractéristiques

ConditieNieuw

Description

"Het Gaslight Effect" van Robin Stern is een cruciaal boek dat diepgaand ingaat op het fenomeen gaslighting. Gaslighting is een vorm van mentale mishandeling, vaak geassocieerd met...


Het gaslicht effect - Dr. Robin Stern Verborgen narcisme

"Het Gaslight Effect" van Robin Stern is een cruciaal boek dat diepgaand ingaat op het fenomeen gaslighting. Gaslighting is een vorm van mentale mishandeling, vaak geassocieerd met narcisme, waarbij de misbruiker opzettelijk onjuiste informatie verspreidt om het slachtoffer aan zichzelf en hun gezonde verstand te laten twijfelen.


Deze vorm van manipulatie kan variëren van subtiel gedrag, zoals het ontkennen van afspraken ("Nee, je hebt nooit gezegd dat we vrienden zouden ontmoeten") tot meer flagrante vormen van misleiding ("Je bent zo ongelooflijk dom" / "Je hebt geen medicatie nodig"). Het gebruik van termen als "mindfucking" en "brainwashing" is ook van toepassing op gaslighting.


Een verontrustend aspect van gaslighting is dat slachtoffers zich vaak niet bewust zijn van de geleidelijke psychologische marteling waaraan ze worden blootgesteld, wat leidt tot ernstige twijfels over henzelf en hun eigen realiteitsbesef. Zelfs professionele hulpverleners en artsen kunnen ten prooi vallen aan gaslighting, omdat narcisten die deze tactiek toepassen meesterlijk zijn in liegen en bedriegen, waardoor niemand de werkelijke manipulatie doorziet.


Hoewel er al veel informatie over gaslighting te vinden is op internet, onderscheidt Robin Stern zich door niet alleen het fenomeen te beschrijven, maar ook concrete oplossingen aan te reiken voor slachtoffers om los te komen van een narcist die gaslighting toepast. Dit boek is van onschatbare waarde voor iedereen die te maken heeft met narcisme en gaslighting.


Robin Stern, een vooraanstaande psychoanalytica, docent en auteur, en tevens de associate director van het Yale Center for Emotional Intelligence, heeft tien jaar geleden het begrip "gaslighting" opnieuw onder de aandacht gebracht. Dit gebeurde met een verwijzing naar de gelijknamige film met Ingrid Bergman, en sindsdien is dit begrip niet meer weg te denken uit ons bewustzijn. Haar boek biedt inzicht en heling voor iedereen die te maken heeft met de verwoestende gevolgen van gaslighting.


Nederlands | 9789020215168 | 288 pagina's
Numéro de l'annonce: a133804764