Als ze maar gelukkig worden - Marilse Eerkens

€ 22,99
Envoi
80depuis 25 avr.. '23, 11:08
Partager via
ou

Caractéristiques

ConditieNieuw

Description

Als ze maar gelukkig worden - Marilse Eerkens - Wat willen we bereiken met de opvoeding van onze kinderen? Kinderen in nederland behoren tot de gelukkigste van de hele wereld, maar....


Als ze maar gelukkig worden - Marilse Eerkens


 Wat willen we bereiken met de opvoeding van onze kinderen?


Kinderen in Nederland behoren tot de gelukkigste van de hele wereld. Maar zijn het ook de aardigste kinderen? Kunnen ze kritisch denk en voelen ze zich betrokken bij de maatschappij?

Opvoeden gaat niet vanzelf. Ouders brengen hun kinderen groot in een competitieve en individualistische samenleving en dragen bovendien de bagage van hun eigen opvoeding met zich mee. Daarom is het belangrijk om na te denken over het doel van opvoeding, zowel in het belang van het kind zelf als in dat van de maatschappij als geheel. Opvoeden is namelijk zoveel meer dan het voorkomen van gedragsproblemen - het gaat óók over de vorming van een mens.

Als ze maar gelukkig worden helpt elke oude, verzorger en beleidsmaker bij deze opgave. Aan de hand van vijf opvoeddoelen laat psycholoog Marilse Eerkens zien hoe kinderen kunnen worden voorbereid op de toekomst en op een vreedzame en democratische manier van leren samenleven in onze steeds complexere maatschappij.

Marilise Eerkens (1967)
Journalist en sociaal psycholoog. Ze was ruim 5 jaar redacteur bij het tijdschrift J/M Ouders en schreef voor de Correspondent over opvoeding. Eerder publiceerde ze Wat doen we met de baby? Over hechting, hersens en kinderopvang.


Nederlands | 9789403166919| Paperback | 253 pagina's
Numéro de l'annonce: a123971681