Fiets & the city Antwerpen & Gent 9789491513145€ 10,15
Melk 9789000366637
€ 10,00
Envoi
Envoi pour € 2,95
50depuis 17 mai. '24, 06:19
Caractéristiques
AuteurMark Kurlansky
ConditieZo goed als nieuw
Productnummer (ISBN)9789000366637
Description
BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.
Titel: Melk
Auteur: Mark Kurlansky
ISBN: 9789000366637
Conditie: Als nieuw
De opzienbarende geschiedenis van mens en melk - van oudheid tot heden
Een geweldig geschreven geschiedenis van de verhouding tussen mensen en melkproducten, geheel in lijn met Kurlansky’s eerdere bestsellers als Kabeljauw, Zout en Papier.
Moedermelk is het belangrijkste voedingsmiddel voor baby's, maar het was de melk van andere zoogdieren die de mens meer dan 10.000 jaar geleden ging cultiveren. Oorspronkelijk werd melk verwerkt tot kaas, yoghurt, kefir en allerlei andere vernieuwingen die lactose voor de volwassen mens verteerbaar maakten. We gingen de melk zelf pas drinken toen we door een genetische mutatie lactosetolerant waren geworden.
Vroeger hielden veel families een of meerdere melkkoeien en dronken hun eigen melk. Na de Industriële Revolutie, toen steeds meer mensen in de stad gingen wonen – ver weg van de koe – leidde het drinken van melk nogal eens tot ernstige ziektes. Pas toen het pasteuriseren was uitgevonden, en verplicht werd gesteld, kon melk op grote schaal worden geproduceerd en gedronken. In onze tijd wordt er weer volop over melk gediscussieerd, gaan er stemmen op voor rauwe melk en zijn er zorgen over het dierenwelzijn.
Titel: Melk
Auteur: Mark Kurlansky
ISBN: 9789000366637
Conditie: Als nieuw
De opzienbarende geschiedenis van mens en melk - van oudheid tot heden
Een geweldig geschreven geschiedenis van de verhouding tussen mensen en melkproducten, geheel in lijn met Kurlansky’s eerdere bestsellers als Kabeljauw, Zout en Papier.
Moedermelk is het belangrijkste voedingsmiddel voor baby's, maar het was de melk van andere zoogdieren die de mens meer dan 10.000 jaar geleden ging cultiveren. Oorspronkelijk werd melk verwerkt tot kaas, yoghurt, kefir en allerlei andere vernieuwingen die lactose voor de volwassen mens verteerbaar maakten. We gingen de melk zelf pas drinken toen we door een genetische mutatie lactosetolerant waren geworden.
Vroeger hielden veel families een of meerdere melkkoeien en dronken hun eigen melk. Na de Industriële Revolutie, toen steeds meer mensen in de stad gingen wonen – ver weg van de koe – leidde het drinken van melk nogal eens tot ernstige ziektes. Pas toen het pasteuriseren was uitgevonden, en verplicht werd gesteld, kon melk op grote schaal worden geproduceerd en gedronken. In onze tijd wordt er weer volop over melk gediscussieerd, gaan er stemmen op voor rauwe melk en zijn er zorgen over het dierenwelzijn.
Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:
- Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
- Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
- We checken alle boeken eigenhandig
- Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
- 30 dagen retourgarantie
Website
boekenbalie.nlNuméro de l'annonce: a139070331
Mots-clés populaires
Littérature dans Livreslitterature francaise dans Livresclassiques litterature dans Livres2ememainmon 2émemaintupperware melk2èmemain dans Bricolage & Constructionkefir melkmes annonces sur 2ememainclassiques litteraturebulex thematek f24 eb prixremorques in Caravanes & Campingtimbres épargne carrefourverre à gin dans Collectionsmeuble mickeyeugenie grandet in Livreskompas in Livreslivre occasion belgiquebd occasionlivre permis de conduire