Description
Twee flesjes van 0,75 l Cartuxa - Eugénio de Almeida, Pêra-Manca & Cartuxa Colheita Branco, jaargang 2023, DOC, Alentejo, Portugal.
2023 CARTUXA Pêra Manca White 1 x 0.75L2023 CARTUXA Colheita Wit 1 x 0,75L2 flessenAlentejo-regioWinemakers: Pedro Baptista & Duarte Lopes.-> 2023 CARTUXA Pêra Manca White 1 x 0,75LAwards/aanbevelingen94 punten, Revista Adega (2019 jaargang)94 punten, CellarTracker (2019 jaargang)18,5 punten, Beste Wijnen van 2021, Vinho Grandes Escolhas (2019 Vintage)17 punten, Jancis Robinson (2019 Vintage)92 punten, Wine Spectator (2018 jaargang)93 punten, Wine Enthusiast (2016 jaargang)17,5 punten, Revista de Vinhos (2014 jaargang)Wijnsoorten: Antão Vaz & Arinto.VINIFICATIEPêra-Manca is een blend van Antão Vaz en Arinto, geplant in de wijngaarden van de Eugénio de Almeida Foundation. Wanneer de druiven het juiste rijpingspunt bereiken, worden ze zorgvuldig geoogst, ontstelen en voorzichtig geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten en in Franse eikenhouten vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC. Vervolgens rijpt de wijn op de lie voor nog eens 12 maanden met bâtonnage en nog eens 12 maanden in de fles, voordat deze wordt vrijgegeven.ProefnotitiesDe wijn toont fruitgeuren op de neus, heeft body en balans op de mond en wordt gekenmerkt door een lange en aanhoudende afdronk.ServerenGoed bij zeevruchten, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief. Serveertemperatuur 10ºC tot 12ºC.2023 CARTUXA Colheita Wit 1 x 0,75LAwards/aanbevelingen92 punten, Revista Adega17,5 punten, Vinho Grandes Escolhas90 punten, Falstaff (jaargang 2021)91 punten, Meininger (2019 Vintage)90 punten, Wine Spectator (2019 jaargang)90 punten, Decanter World Wine Awards (2019 jaargang)16,5 punten, Jancis Robinson (2019 vintage)Gold Medal, Berlin Wine Trophy (2017 jaargang)17 punten, Revista de Vinhos (2016 Vintage)Wijnsoorten: Arinto, Antão Vaz & Roupeiro.VINIFICATIECartuxa wit is een blend van Arinto, Antão Vaz en Roupeiro, geplant in de wijngaarden van Fundação Eugénio de Almeida. Wanneer de druiven het juiste rijpheidsniveau bereiken, worden ze zorgvuldig geplukt, ontstelen en voorzichtig geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC en de wijn rijpt verder op de lies gedurende negen maanden, met bâtonnage.ProefnotitiesRijping in roestvrij staal op lees voegt complexiteit toe aan het aroma, met rijp fruit, tonen van abrikoos en witte pruim, een goede textuur in de mond, omhullend en vol, maar ondersteund door uitstekende zuurgraad. Altijd een referentiewit, gastronomisch en met leven in de kelder.ServerenHet gaat goed samen met hapjes, witte vleessoorten en salades. Bewaar op een koele, droge plaats, beschermd tegen licht en temperatuurschommelingen. Serveer op een temperatuur tussen 10ºC en 12ºC. Consumeer met mate.GESCHIEDENISAchter Adega Cartuxa [Cartuxa Wijnhuis] gaat een groot gezin schuil, de familie Eugénio de Almeida. Laten we teruggaan naar 1913, het jaar waarin Vasco Maria werd geboren in een van de meest invloedrijke families van de 19e eeuw. Geboren in Lissabon, legde hij al snel banden met Évora en Alentejo, waar de familie een uitgebreide erfenis had. Vasco Maria beschouwde mensen altijd als de meest waardevolle variabele waarop hij al zijn inspanningen baseerde. Dit omvatte het revitaliseren van de wijnproductie en het aanplanten van een uitgestrekt gebied olijfgaarden, slechts enkele kilometers van Évora, wat nog steeds resulteert in de wijnen en olijfolie die tot op heden worden geproduceerd.Om betekenis te geven aan de erfenis van zijn voorgangers, richtte Vasco Maria Eugénio de Almeida in 1963 de Eugénio de Almeida Foundation op, aan wie hij al zijn bezittingen schonk en die de missie kreeg om de culturele, educatieve, sociale en spirituele ontwikkeling van de regio Évora te bevorderen. Wat de Eugénio de Almeida Foundation in staat stelt om de humanitaire droom van haar oprichter waar te maken, hetzij door projecten en activiteiten voor de gemeenschap uit te voeren, hetzij door financiële steun aan instellingen en individuen te bieden, is vooral de productie van wijn en olijfolie van de Adega Cartuxa (Cartuxa Winery) en Lagar Cartuxa (Cartuxa Olive Mill).Het wijngaardgebied van de Eugénio de Almeida Stichting bestaat uit de wijngaarden van de landgoederen Pinheiros, Casito, Álamo de Cima, Álamo da Horta en Quinta de Valbom. De stichting beschikt over meer dan 600 hectare eigen teeltgebied, met wijngaarden die zich in een permanent proces van vernieuwing en reconversie bevinden.Het is gebaseerd op de kwaliteit van de grondstoffen dat alle wijnproductie van de Stichting wordt ontwikkeld. De voor de kwaliteit van de druiven gestelde normen zijn zeer veeleisend, en er wordt een nauwkeurige analyse en selectie van percelen uitgevoerd (wat betreft de aard van de bodem, reliëf, zonne-expositie), van de gebruikte variëteiten en van alle overige technische interventieprocedures op de plant tijdens de fruitproductie.Let op: dit is een terugkerende veiling. Het of de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen verschillen van die op uw fles(sen).
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Lage veilingkosten
Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
24/7 meebieden in onze app
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
2023 CARTUXA Pêra Manca White 1 x 0.75L2023 CARTUXA Colheita Wit 1 x 0,75L2 flessenAlentejo-regioWinemakers: Pedro Baptista & Duarte Lopes.-> 2023 CARTUXA Pêra Manca White 1 x 0,75LAwards/aanbevelingen94 punten, Revista Adega (2019 jaargang)94 punten, CellarTracker (2019 jaargang)18,5 punten, Beste Wijnen van 2021, Vinho Grandes Escolhas (2019 Vintage)17 punten, Jancis Robinson (2019 Vintage)92 punten, Wine Spectator (2018 jaargang)93 punten, Wine Enthusiast (2016 jaargang)17,5 punten, Revista de Vinhos (2014 jaargang)Wijnsoorten: Antão Vaz & Arinto.VINIFICATIEPêra-Manca is een blend van Antão Vaz en Arinto, geplant in de wijngaarden van de Eugénio de Almeida Foundation. Wanneer de druiven het juiste rijpingspunt bereiken, worden ze zorgvuldig geoogst, ontstelen en voorzichtig geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten en in Franse eikenhouten vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC. Vervolgens rijpt de wijn op de lie voor nog eens 12 maanden met bâtonnage en nog eens 12 maanden in de fles, voordat deze wordt vrijgegeven.ProefnotitiesDe wijn toont fruitgeuren op de neus, heeft body en balans op de mond en wordt gekenmerkt door een lange en aanhoudende afdronk.ServerenGoed bij zeevruchten, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief. Serveertemperatuur 10ºC tot 12ºC.2023 CARTUXA Colheita Wit 1 x 0,75LAwards/aanbevelingen92 punten, Revista Adega17,5 punten, Vinho Grandes Escolhas90 punten, Falstaff (jaargang 2021)91 punten, Meininger (2019 Vintage)90 punten, Wine Spectator (2019 jaargang)90 punten, Decanter World Wine Awards (2019 jaargang)16,5 punten, Jancis Robinson (2019 vintage)Gold Medal, Berlin Wine Trophy (2017 jaargang)17 punten, Revista de Vinhos (2016 Vintage)Wijnsoorten: Arinto, Antão Vaz & Roupeiro.VINIFICATIECartuxa wit is een blend van Arinto, Antão Vaz en Roupeiro, geplant in de wijngaarden van Fundação Eugénio de Almeida. Wanneer de druiven het juiste rijpheidsniveau bereiken, worden ze zorgvuldig geplukt, ontstelen en voorzichtig geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC en de wijn rijpt verder op de lies gedurende negen maanden, met bâtonnage.ProefnotitiesRijping in roestvrij staal op lees voegt complexiteit toe aan het aroma, met rijp fruit, tonen van abrikoos en witte pruim, een goede textuur in de mond, omhullend en vol, maar ondersteund door uitstekende zuurgraad. Altijd een referentiewit, gastronomisch en met leven in de kelder.ServerenHet gaat goed samen met hapjes, witte vleessoorten en salades. Bewaar op een koele, droge plaats, beschermd tegen licht en temperatuurschommelingen. Serveer op een temperatuur tussen 10ºC en 12ºC. Consumeer met mate.GESCHIEDENISAchter Adega Cartuxa [Cartuxa Wijnhuis] gaat een groot gezin schuil, de familie Eugénio de Almeida. Laten we teruggaan naar 1913, het jaar waarin Vasco Maria werd geboren in een van de meest invloedrijke families van de 19e eeuw. Geboren in Lissabon, legde hij al snel banden met Évora en Alentejo, waar de familie een uitgebreide erfenis had. Vasco Maria beschouwde mensen altijd als de meest waardevolle variabele waarop hij al zijn inspanningen baseerde. Dit omvatte het revitaliseren van de wijnproductie en het aanplanten van een uitgestrekt gebied olijfgaarden, slechts enkele kilometers van Évora, wat nog steeds resulteert in de wijnen en olijfolie die tot op heden worden geproduceerd.Om betekenis te geven aan de erfenis van zijn voorgangers, richtte Vasco Maria Eugénio de Almeida in 1963 de Eugénio de Almeida Foundation op, aan wie hij al zijn bezittingen schonk en die de missie kreeg om de culturele, educatieve, sociale en spirituele ontwikkeling van de regio Évora te bevorderen. Wat de Eugénio de Almeida Foundation in staat stelt om de humanitaire droom van haar oprichter waar te maken, hetzij door projecten en activiteiten voor de gemeenschap uit te voeren, hetzij door financiële steun aan instellingen en individuen te bieden, is vooral de productie van wijn en olijfolie van de Adega Cartuxa (Cartuxa Winery) en Lagar Cartuxa (Cartuxa Olive Mill).Het wijngaardgebied van de Eugénio de Almeida Stichting bestaat uit de wijngaarden van de landgoederen Pinheiros, Casito, Álamo de Cima, Álamo da Horta en Quinta de Valbom. De stichting beschikt over meer dan 600 hectare eigen teeltgebied, met wijngaarden die zich in een permanent proces van vernieuwing en reconversie bevinden.Het is gebaseerd op de kwaliteit van de grondstoffen dat alle wijnproductie van de Stichting wordt ontwikkeld. De voor de kwaliteit van de druiven gestelde normen zijn zeer veeleisend, en er wordt een nauwkeurige analyse en selectie van percelen uitgevoerd (wat betreft de aard van de bodem, reliëf, zonne-expositie), van de gebruikte variëteiten en van alle overige technische interventieprocedures op de plant tijdens de fruitproductie.Let op: dit is een terugkerende veiling. Het of de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen verschillen van die op uw fles(sen).
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Website
klik hier om mee te bieden...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Livre dans toute la Belgique
vu 0x
sauvegardé 0x
Depuis 12 déc. '25
Numéro de l'annonce: a157619640
Mots-clés populaires
Vinsvins a vendrevieux vinslot de vinsvins st emilionvins saint emilionvins chateauneuf du papevins 1989vins collectionporto vinsvins 1986vins a vendrevins saint emilionvins pomerola louer la louviere dans Maisons à louerfriteuse perfecta dans Horeca | Équipement de cuisineimport export voiture dans Rachat de véhiculescanyon nerve dans Vélos | VTT & Mountainbikesretroviseur audi a4 dans Rétroviseurswagner w550 dans Matériel de peintureselle san marco rolls dans Vélos Piècesvolet dans Caravanes résidentiellesus army dans Objets militaires | Généralroue metal dans Mercedes-Benz