Description

Tenuta di San Guido Guidalberto, 2020, 2021 en 2022, flessen van 0,75 L, 3 flessen.



Guidalberto 1x 2020 1x 2021 1x 2022SOIL STYLEDe bodems waarop de wijngaarden staan, hebben gevarieerde, complexe terreinstructuren met een sterke aanwezigheid van kalksteen, gebieden rijk aan marmer en kiezelstenen, en zijn deels kleiig; ze liggen op een hoogte tussen 100 en 300 meter boven zeeniveau, met een zuid/zuidwestelijke blootstelling.WEERTRENDSNa een enigszins regenachtige herfst van 2020 met milde temperaturen, was de winter juist erg streng, vooral door de komst van een perturbatie van poolachtige oorsprong. Na een voorzichtige start van de lente, die eind maart plaatsvond, bracht een koude luchtdruk de intense kou terug met temperaturen dicht bij nul °C. Het vervolg van de lente was tamelijk regenachtig tot halverwege mei, toen mooie zonnige dagen arriveerden. Juni was normaal, terwijl juli warm en droog was. De droge hitte kenmerkte de eerste helft van augustus, maar op 16 augustus bracht een perturbatie regen en stabiliseerde de temperaturen op het seizoensgemiddelde. De druiven zijn perfect rijp, zonder overmatige suiker, met een mooie pulp en goed verharde pitten.OogstenDe oogst, met de hand uitgevoerd, begon eind augustus met de Merlot en werd vanaf 22 september voortgezet met Cabernet Sauvignon, met als doel deze in de eerste dagen van oktober te voltooien. De oogst kon rustig plaatsvinden, dankzij de uitstekende weersomstandigheden en de juiste vegetatieve staat van de planten. Dit heeft geresulteerd in een uitstekende balans tussen technische rijpheid en fenolische rijpheid, met een uitstekende lignificatie van de zaden en stelen, wat heeft geleid tot de afgifte van alleen nobele tannines tijdens het ontstelen en maceratie.FERMENTATIESortering van de druiven op het veld tijdens de handmatige oogst en de daaropvolgende selectie bij aankomst in de wijnkelder met behulp van een sorteertafel. Zachte persing en destemming van de trossen om druk op de bessen en overmatige tannineoverdracht te voorkomen. Alcoholische fermentatie uitgevoerd in roestvrijstalen vaten met een gecontroleerde temperatuur, rond de 27-28°C, zonder gebruik van externe gisten. De maceraties van deze jaargang werden ongeveer 14-16 dagen voor Merlot en ongeveer 16-18 dagen voor Cabernet Sauvignon uitgevoerd, met frequente pompen en délestage, waardoor het mogelijk was om evenwichtige most te verkrijgen en een uitstekende afgifte van anthocyanen. De malolactische fermentatie in roestvrij staal verliep geleidelijk en langzaam, beginnend begin november en eindigend aan het einde van de maand.VEROUDERINGVanaf de tweede decennium van december werden de musts gedurende 15 maanden in 225-liter barriques geplaatst, gemaakt van deels Frans eiken en een klein deel (5%) Amerikaans eiken. Er werd gebruikgemaakt van 40% nieuw hout, 40% tweede passagehout en 20% in gelijke delen derde en vierde passage. De keuze was gemaakt om de afgifte van tannines zo goed mogelijk te balanceren en tegelijkertijd de uitstekende primaire en secundaire aroma's te behouden die voortkomen uit een groot oogstjaar, die in de meeste musts op de voorgrond stonden. Daarna volgde een verfijning van drie maanden in de fles voordat het op de markt werd gebracht.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    Livre dans toute la Belgique
    vu 1x
    sauvegardé 0x
    Depuis 5 déc. '25
    Numéro de l'annonce: a157400421