Suikerziekte, Bircher Benner handboekje 14€ 10,00
Jenever van korrel tot borrel, Stefaan Van Laere
€ 25,00
Enlèvement ou Envoi
280depuis 29 août. '19, 16:18
Caractéristiques
CuisineFrance
Description
Jenever van korrel tot borrel, Stefaan Van Laere
Uitgever: Davidsfonds
Hardcover
175 pagina's
25x29 cm
Inhoud: Geschiedenis van jenever in al zijn oude en hedendaagse varianten" met tips voor trips en exclusieve recepten. Een geknipt aperitief. Een digestief, ideaal voor na de maaltijd. De pittige opkikker voor tussendoor. Een natuurlijk drankje om te savoureren. Of het perfecte slaapmutsje? Jenever is het allemaal. Een typisch streekproduct van bij ons, maar toch zo onbekend. België, Nederland en Noord-Frankrijk, dat is de "habitat" van dit distillaat. Een wereld op zich, die nog nooit echt in kaart is gebracht. Jenever. Van korrel tot borrel leidt je door de geschiedenis van het "druppelke" en langs een 25-tal gepassioneerde stokers en distilleerders. De ene runt een commercieel bedrijf en verovert een positie op de drankenmarkt. De andere doet het bewust kleinschalig en kiest voor ambachtelijke kwaliteit. Sommige jeneverstokers koesteren oude traditionele recepten, andere zijn creatief en lanceren nieuwe fruit- en creamproducten. Het resultaat? Een bonte waaier aan drankjes die het ooit klassieke en populaire borreltje nieuw leven inblazen. Of het nu gaat om de typische Hasseltse jenever, de Waalse pèkèt, de Hollandse borrel of de jenevers van O'de Flander, zowel het drankje als het verhaal erachter zijn de moeite waard om te ontdekken. Vaak liggen jeneverstokerijen in een prachtige streek of beschikken ze over een indrukwekkende infrastructuur. Waarom zouden de stokerijen geen uitstapje waard zijn, gevolgd door een proeverij? En voor wie helemaal de smaak te pakken krijgt, is er na elk hoofdstuk een passend jeneverrecept. Een recept van de auteur zelf, een klassieker uit de volkskeuken of een recept van een restaurateur die overtuigd is van het interessante smaakpalet van jenever. In een apart gastronomisch luik gaan drie chef-koks creatief aan de slag met jenever. De vele schitterende foto's van Philippe Debeerst brengen het verhaal smaakvol in beeld. Een boek om van te proeven. Gezondheid! STEFAAN VAN LAERE schrijft voor magazines, kranten en literaire tijdschriften. Hij is thrillerauteur: bij Davisdsfonds/Literair verscheen van hem Botero, Tango mortale en Koudvuur. Van Laere is ook is schrijver van populaire boeken over whisky en tango. Hij liet zich vanuit zijn passie voor malt whisky verleiden door jenever, eveneens een hoogwaardig distillaat.
Uitgever: Davidsfonds
Hardcover
175 pagina's
25x29 cm
Inhoud: Geschiedenis van jenever in al zijn oude en hedendaagse varianten" met tips voor trips en exclusieve recepten. Een geknipt aperitief. Een digestief, ideaal voor na de maaltijd. De pittige opkikker voor tussendoor. Een natuurlijk drankje om te savoureren. Of het perfecte slaapmutsje? Jenever is het allemaal. Een typisch streekproduct van bij ons, maar toch zo onbekend. België, Nederland en Noord-Frankrijk, dat is de "habitat" van dit distillaat. Een wereld op zich, die nog nooit echt in kaart is gebracht. Jenever. Van korrel tot borrel leidt je door de geschiedenis van het "druppelke" en langs een 25-tal gepassioneerde stokers en distilleerders. De ene runt een commercieel bedrijf en verovert een positie op de drankenmarkt. De andere doet het bewust kleinschalig en kiest voor ambachtelijke kwaliteit. Sommige jeneverstokers koesteren oude traditionele recepten, andere zijn creatief en lanceren nieuwe fruit- en creamproducten. Het resultaat? Een bonte waaier aan drankjes die het ooit klassieke en populaire borreltje nieuw leven inblazen. Of het nu gaat om de typische Hasseltse jenever, de Waalse pèkèt, de Hollandse borrel of de jenevers van O'de Flander, zowel het drankje als het verhaal erachter zijn de moeite waard om te ontdekken. Vaak liggen jeneverstokerijen in een prachtige streek of beschikken ze over een indrukwekkende infrastructuur. Waarom zouden de stokerijen geen uitstapje waard zijn, gevolgd door een proeverij? En voor wie helemaal de smaak te pakken krijgt, is er na elk hoofdstuk een passend jeneverrecept. Een recept van de auteur zelf, een klassieker uit de volkskeuken of een recept van een restaurateur die overtuigd is van het interessante smaakpalet van jenever. In een apart gastronomisch luik gaan drie chef-koks creatief aan de slag met jenever. De vele schitterende foto's van Philippe Debeerst brengen het verhaal smaakvol in beeld. Een boek om van te proeven. Gezondheid! STEFAAN VAN LAERE schrijft voor magazines, kranten en literaire tijdschriften. Hij is thrillerauteur: bij Davisdsfonds/Literair verscheen van hem Botero, Tango mortale en Koudvuur. Van Laere is ook is schrijver van populaire boeken over whisky en tango. Hij liet zich vanuit zijn passie voor malt whisky verleiden door jenever, eveneens een hoogwaardig distillaat.
Numéro de l'annonce: m1451062381
Mots-clés populaires
cuisine traditionnelle de pondichéry occasionlivre cuisine colruyt in Livreslivre cuisine in Livrescuisine liege in Livrescuisine in Livresboerenbond in Livresbon appetit in Livrespascale naessens in Livresvegan in Livreswallonie in Livreslivre recettes tupperware in Livresgaston clement in Livreslivres anciens in Livrespatisserie in Livrestupperware in Livresmercedes classe g dans Autoslait dans Articles professionnelstable basse de salon en verremarijuanademaret boite