Ferrari 512 BBi volledige historiek - matching nrs - i.g.st.

Sauvegarder
€ 265.000,00
Vue 4794 fois depuis

Caractéristiques

Modèle:
512m
Etat:
Utilisé
Type de carrosserie:
Coupé
Année de fabrication:
1983-07
Carburant:
Essence
Transmission:
Boîte manuelle
Kilométrage:
41.500 km
Portes:
2-portes
Puissance:
340 CV
Cylindrée:
4.900 cm³
Equipements de voiture:
Vitres électriques avant,
Vitres teintées,
Revêtement cuir,
Jantes en métal léger,
Pack sport
Couleur:
Rouge
Intérieur:
Beige
Site Web:
www.carcave.be

Description

Mooie “Rood-Zwart” 1983 Ferrari 512 BBi met een prachtig en origineel crème lederen interieur met een zeer mooi patina. De Ferrari Berlinetta Boxer heeft een centraal geplaatste 12 cilinder boxer motor met 4943 cc en droge carter smering. Uitgerust met een Bosch K-Jetronic injectiesysteem, in deze configuratie goed voor 340 pk en met schonere uitlaatgassen. Maar tevens een betere balans tussen vermogen en dagelijks gebruik. De motor is gekoppeld aan een 5 versnellingen manuele bak en metrische aluminium velgen met de Michelin TRX banden.

Dit exemplaar is gebouwd in de loop van April 1982 en voor de eerste maal geregistreerd in Juli 1983 in Amerika. In de loop van 1994/1995 heeft de wagen 2 eigenaars gehad in Aachen (Duitsland). In 1996 ging deze 512BBi deel uitmaken van de Collectione Alberto Garnerone in Turijn (Italië). Pas in 2009 is de wagen dan geëxporteerd naar een befaamde handelaar in Duitsland. Waar hij is gekocht door de huidige eigenaar. In de loop van 2012 is er door een bekende garage GPS Racing een volledige “engine out” beurt uitgevoerd inclusief een motorrevisie. Dit voor een bedrag van 28.000 €. De wagen is dus perfect technisch onderhouden en werkt en rijdt super. Met een mooie strakke carrosserie en met mooie sluitnaden op de verschillende panelen.

Met slechts 1007 BBi’s gebouwd blijft dit best een uitzonderlijke wagen. Slechts 41.525 km gereden sinds nieuw en hij houdt er nog steeds van om lekker in de hogere toerentallen gejaagd te worden. Zelfs voor moderne normen is hij best nog snel. Na een grondige inspectie door een befaamde oldtimer expert kunnen we ook bevestigen dat de wagen wel degelijk matching numbers is.

Als je meer inlichtingen wenst, detailfoto’s of een afspraak wil maken met ons verkoopteam contacteer ons dan via mail: info@carcave.be of telefonisch naar Roel 00 32 498 51 96 03. Bekijk ook zeker onze actuele stock op onze website: www.carcave.be

WE’LL DRIVE U CRAZY -WORLDWIDE SHIPPING AVAILABLE - STORAGE

Signaler un abus

La raison de votre plainte

Choisissez la section, rubrique et catégorie

Choisissez une section
Choisissez une rubrique
Choisissez une catégorie

Vérification

reCAPTCHA est un service permettant de bloquer les spammers et les robots. Cochez cette case afin de prouver que vous n'êtes pas un robot. Vous recevrez directement l'accès ou le cas échéant, vous devrez répondre à une question.

Pour l'adresse exacte, veuillez prendre contact avec le vendeur.