België 2 Euro 2019 EMI Coincard Frans

€ 11,50
Envoi
€ 1,75
1470depuis 27 avr.. '21, 08:22
Partager via
ou

Description

Het Europees Monetair Instituut (EMI) werd opgericht op 1 januari 1994 en had als doel het oprichten van een Europese eenheid op het gebied van bankwezen. Een Europees Stelsel van Centrale Banken wat met elkaar samenwerkt om een stabiel Europa te verwezenlijken. Het EMI kreeg zelfs rechtspersoonlijkheid! Iedereen kent de ultieme creatie van de EMI, namelijk de EURO. Guldens, Marken, Kronen, Escudo's, Peseta's, Franken, Lires, Schillings, verleden tijd! Een ongelofelijke ontwikkeling binnen Europa. Op 1 Januari werd de Euro ingevoerd en verdween het EMI, in leven werd geroepen de Europese Centrale Bank. Men was zo trots op de EMI dat men zelfs een president verkoos. In totaal zijn er 2 presidenten geweest van de EMI, namelijk: Alexandre Lamfalussy en Willem Frederik Duisenberg. Willem Frederik Duisenberg nam het stuur over vanaf 1997 en werd vervolgens de eerste president van de ECB. Het is 25 jaar geleden dat de EMI was opgericht en vandaar dat de Belgische munt besloten heeft om hier een 2 Euromunt van uit te geven. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van de eerste president Alexandre Lamfalussy. Aan de linkerzijkant ziet men de tekst: European Monetary Institute. In het midden van de munt ziet men het jaartal 1994 met daaronder EMI staan. Ook de naam Lamfalussy wordt onder zijn portret weergeven met het jaartal 2019 erbij. De munt is verpakt in een fraaie Coincard waarbij de tekst aan de voorkant in het Frans en Duits geschreven staat. Op de achterkant van de Coincard is de tekst geschreven in het Nederlands en in het Engels. De kleuren van de ECB zijn blauw en wit en zo ziet de Coincard er dan ook uit. Men ziet de landkaart van Europa op de voorkant waarbij de blauwe gedeeltes daadwerkelijk Euro's hebben. Op de achterkant ziet men het logo van de ECB met een afbeelding van het hoofdkantoor.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Numéro de l'annonce: a73876962