België 5 Euro 2021 Charles Van Depoele

€ 49,50
Envoi
€ 4,95
1612depuis 27 avr.. '21, 08:20
Partager via
ou

Description

België heeft een 5 Euromunt uitgegeven met als thema: Charles Van Depoele. Charles Van Depoele was een Belgische uitvinder die gespecialiseerd was in elektra en alles wat met elektriciteit te maken heeft. Experimenten met licht en elektriciteit was zijn passie. In zijn korte leven, vroeg hij maar liefst 444 patenten aan en wist er maar liefst 249 te krijgen! De trolleybus en de elektrische tram maakte hem wereldberoemd. Charles Van Depoele werd 175 jaar geleden geboren, vandaar dat België besloten heeft om hier een 5 Euromunt over uit te geven. Op de voorkant van de munt ziet men een aantal uitvindingen van hem, waaronder de elektrische booglamp, de dynamo met koolborstels en de elektrische tram. Verder ziet men een afbeelding van Charles Van Depoele en wordt zijn naam weergegeven. Op de achterkant van de munt ziet men een afbeelding van de kaart van Europa. In cirkelvorm ziet men de landnaam België in haar drie moedertalen weergegeven BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN (Nederlands, Frans en Duits). Ook wordt de waarde aanduiding van 5 Euro weergegeven en het jaartal van uitgifte 2021. De munt is verpakt in een luxe cassette en wordt met een echtheidscertificaat geleverd.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Numéro de l'annonce: a73876334