Black Hawk Down

€ 15,65
Envoi
€ 4,95
00depuis 20 déc.. '22, 17:49
Partager via
ou

Description

Titel: Black Hawk Down
Auteur: Mark Bowden
ISBN: 9789024547654
Conditie: Goed

Black Hawk Down is omschreven als een van de meest gezaghebbende boeken over een veldslag die ooit verschenen zijn. Een even gruwelijke als adembenemende en - gelet op de discussies over VN-taken - nog immer actuele momentopname van de risico's van humanitaire interventies.
Zondag 3 oktober 1993.
140 Amerikaanse elite-soldaten worden vanuit helikopters gedropt in het hart van Mogadishu, Somalië. Hun missie: Ontvoer twee naaste medewerkers van een Somalische krijgsheer. Het mag een uur duren.
Zo makkelijk en snel gaat het niet. Wat volgt is een eindeloze nacht in een vreemde stad en vechten tegen duizenden zwaarbewapende Somaliërs. Wanneer de eenheid de volgende ochtend gered wordt, zijn achttien soldaten dood en meer dan zeventig zwaargewond. De Somalische verliezen zijn vele malen groter.
Auteur Mark Bowden werkt als verslaggever bij The Philadelphia Inquirer en heeft vele journalistieke prijzen gewonnen voor zijn werk. De film Black Hawk Down is geregisseerd door Ridley Scott met onder meer Ewan McGregor en Tom Sizemore.
Black Hawk Down toont dat, alle technologie ten spijt, de grondoorlog nog steeds een zeer persoonlijke aangelegenheid is. Journalistiek op haar allerbest.' DON MURRAY, COLUMNIST, EX-PARA EN PULITZER-WINNAAR


De voordelen van kopen bij Boekenbalie:
  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden
  • Ruim 300.000 tweedehands boeken op voorraad
  • Alle bestellingen worden stevig verpakt.
  • Alle boeken zijn zorgvuldig met de hand gecontroleerd
  • Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boeken
  • Numéro de l'annonce: a114503334