Limburg

€ 4,75
Envoi
€ 4,95
490depuis 13 févr.. '22, 01:17
Partager via
ou

Description

Titel: Limburg
Auteur: Jan-Paul Rosenberg
ISBN: 9789074927352
Conditie: Goed

Met zijn karakteristieke heuvellandschap en Bourgondische manier van leven vormt Limburg een uniek stukje Nederland. Ingesloten door België en Duitsland is het een grensprovincie bij uitstek; een regio die door de eeuwen heen onder invloed van verschillende nationaliteiten heeft gestaan. Vele kastelen, burchten en vestingwerken die ons landschap sieren, herinneren hier nog aan. Internationale invloeden zijn eveneens terug te vinden in het landschap van de taal. Ik ervaar dit iedere dag, al werkend in en reizend door onze provincie. Onze goed verstaanbare dialecten zijn als golvende heuvels en dalen.
Dat de Nederlandse taal zijn oorsprong in Limburg heeft, is voornamelijk bekend onder literair ingewijden. De twaalfde-eeuwse Limburgse schrijver, dichter en troubadour Henric van Veldeke is de eerste bij naam bekende auteur uit de Nederlandse letterkunde en zowel de Vlamingen als de Duitsers hebben hem geclaimd als landgenoot. Thans wordt hij de geleerde clericus uit deze regio die over een voor die tijd indrukwekkend internationaal netwerk beschikte, terecht beschouwd als een grote figuur met waarlijk Europese allure. In deze bloemlezing vindt u een literaire tekst van zijn hand.
In deze bloemlezing treft u een synopsis aan van de beleving van de Limburgse identiteit. Gepresenteerd als literaire lofzang en vanuit een historisch-geografisch perspectief.


De voordelen van kopen bij Boekenbalie:
  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden
  • Ruim 400.000 tweedehands boeken op voorraad
  • Alle bestellingen worden stevig verpakt.
  • Alle boeken zijn zorgvuldig met de hand gecontroleerd
  • Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boeken
  • Numéro de l'annonce: a92753213