2ememain App

Continuer à chercher avec l'app 2ememain
Afficher
Votre navigateur internet n'est pas (ou plus) pris en charge.De ce fait, 2ememain peut ne pas fonctionner de manière optimale.
Utilisez une version plus récente ou un autre navigateur. En savoir plus ?
Bientôt, votre navigateur internet Internet Explorer 11 ne sera plus pris en charge. Utilisez une version plus récente ou un navigateur différent pour continuer à utiliser 2ememain comme vous en avez l'habitude.
En savoir plus.

Boek : "O dierbaar België" - Jan Van den Berghe.

9 9 vu x 0 0 sauvegardé x depuis 31 juil. '20, 18:27

Boek : "O dierbaar België" - Jan Van den Berghe.

€ 1,90
9 9 vu x 0 0 sauvegardé x depuis 31 juil. '20, 18:27
Partager cette annonce via :
Message

Caractéristiques

État : Utilisé
Période : 20e siècle ou après

Description

Boek : "O dierbaar België" - Jan Van den Berghe.

Roman van een koning.

Op 21 juli 1981 was het 30 jaar geleden dat Boudewijn I zijn vader, Leopold Ill, opvolgde als koning der Belgen. In bijzonder dramatische omstandigheden kwam de 20-jarige kroonprins op de troon.

In de 30 jaar van zijn bewind, dat met een politieke moord begon en de Koningskwestie min of meer afsloot, hebben de bewogen gebeurtenissen elkaar opgevolgd.

De Schoolstrijd, de Onafhankelijkheid van Kongo, de Eenheidswet, Zwartberg, de Regionalisering, de Voer, de eeuwige taalrellen en de economische crisis, die het land op de rand van het bankroet heeft gebracht, getuigen ervan dat het koningschap in Belgié allerminst een papieren baan is.

Ook privé waren voor Boudewijn weinig vreugden weggelegd, behalve dan dat hij in koningin Fabiola een begrijpende vrouw had gevonden.

Er loopt een zwarte draad door Boudewijns leven: gevangenschap, ballingschap, familiale drama's, de kinderloosheid van zijn huwelijk, de breuk met zijn vader, die hij eens aanbad, zijn wankele gezondheid.

Zou het dan toch waar zijn dat er een vloek rust op alle eerstgeboren zonen uit het koningshuis van Coburg?

In dit boek-schetst Jan Van den Berghe, steunend op historische feiten en bronnen, de vele trauma's uit Boudewijns jeugd, de keerpunten in zijn leven, en de macht van het noodlot die de vijfde koning der Belgen al 50 jaar in de greep hield.

Afmetingen : lengte : 30 cm, breedte : 22 cm en dikte : 1 cm. Gewicht : 610 gram. Aantal pagina's : 128. Boek is in goede staat. Is nieuw niet meer verkrijgbaar, sporadisch nog als tweedehands.

Verzendingskosten ten laste van de koper. Goederen reizen op risico van de koper.

Dit boek werd meer dan een week geleden, verpakt in een plastic zakje om een eventuele toekomstige besmetting door het Corona virus te verkomen. Het Corona virus overleeft maximaal 3 tot 4 dagen op papier of karton. Deze verpakking wordt niet meer geopend. U ontvangt het boek alzo verpakt. Samen bestrijden we Corona.
Lire la description complète Réduire la description
Numéro de l'annonce : m1582507647
Annonces par Google

Signaler à 2ememain

Chaque jour, nous traitons des milliers d'annonces notifiées. Nous donnons la priorité aux annonces qui ont été signalées par plusieurs visiteurs. Lisez ici les règles et conditions qui s'appliquent au placement d'une annonce.

Quel est le problème ?

Se connecter