2ememain App

Continuer à chercher avec l'app 2ememain
Afficher
Votre navigateur internet n'est pas (ou plus) pris en charge.De ce fait, 2ememain peut ne pas fonctionner de manière optimale.
Utilisez une version plus récente ou un autre navigateur. En savoir plus ?
Bientôt, votre navigateur internet Internet Explorer 11 ne sera plus pris en charge. Utilisez une version plus récente ou un navigateur différent pour continuer à utiliser 2ememain comme vous en avez l'habitude.
En savoir plus.

Zonnewijzer Italianic, in CorTenStaal, design, kunst, decor

0 0 vu x 0 0 sauvegardé x depuis 24 juin '20, 19:50

Zonnewijzer Italianic, in CorTenStaal, design, kunst, decor

€ 379,00
0 0 vu x 0 0 sauvegardé x depuis 24 juin '20, 19:50
Partager cette annonce via :
Site web Message

Caractéristiques

Type : Overige typen
Conditie : Nieuw
Materiaal : Metaal

DescriptionITALIANIC is een volledig handgemaakte zonnewijzer van CorTenStaal.

I.v.m. het niet doorgaan van diverse beurzen in NL en B, nu extra laaggeprijsd!

Afmeting: hoogte x diepte x breedte : 10 x 61 x 61 cm.

Gewicht: 12 kg.


ITALIANIC is ontworpen om gebruikt te worden op de noordelijke helft van de aarde voor een breedtegraad van 52 graden. De zonnewijzer werkt echter ook voldoende nauwkeurig op breedtegraden welke in beperkte mate afwijken van 52 graden. De afwijking bij gebruik op een breedtegraad van 49,5 graden (52-2,5) of 54,5 graden (52+2,5) bedraagt maximaal 4 minuten en dat slechts aan het begin en het einde van de dag. Op het middaguur is deze afwijking gereduceerd tot nul. iTALIANIC kan dus zonder problemen ingezet worden in geheel Nederland, België en in noord- en midden-Duitsland.


Met behulp van ITALIANIC kan afgelezen worden hoe lang het nog duurt voordat de zon
ondergaat. Verder kunnen ook nog de zonnewendes en de lente- en herfst equinoxen
afgelezen worden.ITALIANIC is een zonnewijzer die echt werkt, het is een precisie meetinstrument en tegelijkertijd een sieraad, een stukje stevige en stoere kunstvoor in uw tuin. Zeer geschikt als decoratie.


Met behulp van iTALIANIC kan niet alleen worden afgelezen hoe lang het nog duurt voor de zon ondergaat, maar ook de zonnewendes en de lente- en herfst equinoxen.

De wijzerplaat van ITALIANIC is voorzien van drie datumlijnen. Indien de schaduw van de punt van de index op de horizontale rechtlijn valt, is er sprake van een lente- of herfstequinox. De bovenste gebogen lijn is voor de winterzonnewende en de onderste gebogen voor de zomerzonnewende.

Een zonnewende is een gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, de noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. Op aarde wordt deze positie gemarkeerd door de beide keerkringen: de Kreeftskeerkring in het noorden en de Steenbokskeerkring in het zuiden. Naarmate de zon schijnbaar in de richting van de Kreeftskeerkring beweegt, worden de dagen op het noordelijk halfrond langer en op het zuidelijk halfrond juist korter. Wanneer de zon schijnbaar naar de Steenbokskeerkring beweegt, is dit andersom. De zonnewende is het moment waarop de zon precies boven de betreffende keerkring staat.

Het middelpunt tussen beide punten wordt bereikt als de zon precies loodrecht boven de evenaar staat. Er is dan sprake van een equinox of dag-en-nachteffening. Dag en nacht zijn dan overal op aarde even lang.

Voor de productie van ITALIANIC zijn uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. Deze zonnewijzer is volledig van CorTenStaal gemaakt.Bijzonder voor CorTenStaal is de oranjebruine roestkleur en de lange levensduur omdat de dichte corrosie laag verder roesten stopt en daarmee schilderen overbodig maakt. Wel dient men bedacht te zijn op sporen van roest op de ondergrond. CorTenStaal is daarom minder geschikt om op bestrating te plaatsen.Plaatsing in bijvoorbeeld een gazon is daarentegen geen probleem. De zonnewijzer wordt in een niet-geroeste toestand geleverd. Indien u de zonnewijzer ontvet en daarna een aantal keren nat maakt met zout water (bijvoorbeeld met eenplantenspuit), dan is de zonnewijzer binnen en week tijd al aardig geroest. Het CorTenStaal behoeft daarna geen speciaal onderhoud. Schoonmaken met water voldoet uitstekend.

U krijgt een uitgebreide gebruiksaanwijzing bij de zonnewijzer en ook een authenticiteitsverklaring!

LET OP: DIT IS EEN VAN WEINIGE ZONNEWIJZERS DIE U OP DEZE WEBSITE AANTREFT DIE OOK ECHT WERKT!


Kijk ook eens op onze website voor mooie en exclusieve maatwerk muur- en sokkelzonnewijzers.· www.louis-quatorze-sundials.com
ps: deze zonnewijzer kunt u niet op onze website vinden.Lire la description complète Réduire la description
  • www.louis-quatorze-sundials.com
Numéro de l'annonce : a66271537
Annonces par Google

Signaler à 2ememain

Chaque jour, nous traitons des milliers d'annonces notifiées. Nous donnons la priorité aux annonces qui ont été signalées par plusieurs visiteurs. Lisez ici les règles et conditions qui s'appliquent au placement d'une annonce.

Quel est le problème ?

Se connecter