2ememain App

Continuer à chercher avec l'app 2ememain
Afficher
Votre navigateur internet n'est pas (ou plus) pris en charge.De ce fait, 2ememain peut ne pas fonctionner de manière optimale.
Utilisez une version plus récente ou un autre navigateur. En savoir plus ?
Bientôt, votre navigateur internet Internet Explorer 11 ne sera plus pris en charge. Utilisez une version plus récente ou un navigateur différent pour continuer à utiliser 2ememain comme vous en avez l'habitude.
En savoir plus.

Tony Reniers, Drève à Tervueren

20 20 vu x 0 0 sauvegardé x depuis 08 juin '21, 14:08

Tony Reniers, Drève à Tervueren

€ 275,00
20 20 vu x 0 0 sauvegardé x depuis 08 juin '21, 14:08
Partager cette annonce via :
Message

Description

Olieverfschilderij op paneel van Tony Reniers. Herfstlandschap, getiteld "Drève à Tervueren".  Onberispelijke staat. Onderaan links gesigneerd en voorzien van naamplaatje op de lijst. Paneelmaat: 65 bij 80 cm. Ingelijst: 90 bij 105 cm.  Afhalen in Tienen of in Tongeren.

Over de kunstenaar:

Tony Reniers, Watermaal-Bosvoorde 1923 . De jonge Tony gaat naar de basisschool van zijn geboorteplaats. Als tiener volgt hij handelsstudies aan de middelbare school. In zijn vrije tijd koestert Tony al heel vroeg een liefde voor de natuur. Als twintiger gaat hij werken in het bedrijf van zijn vader. Metselen en gebouwen schilderen zijn nu zijn dagelijkse bezigheid. Op 16 augustus 1949 trouwt hij met Annie Aendekerk . Het echtpaar vestigt zich eerst in Watermaal-Bosvoorde, later in Wezembeek-Oppem. In 1950 treedt Tony in dienst van een grote Brusselse bank als grafisch ontwerper voor de financiële publicaties van de groep. Zijn pensionering in 1984 ziet hij als een bevrijding. Eindelijk kan hij zich exclusief overgeven aan zijn grote passie : de schilderkunst. Het oeuvre van Tony Reniers bevat zowel naakten als portretten. Toch is Tony Reniers in de eerste plaats een talentvol landschapsschilder. Net zoals de eerste impressionisten, voelt de kunstenaar zich pas echt kunstenaar als zijn ezel op het terrein staat, een landweg zijn die langs de Dijle kronkelt, Brabantse landschappen met een bijna wilde natuur, de tuin van zijn huis in Wezembeek-Oppem of het kreupelhout van het Zoniënwoud waar Hippolyte Boulenger en de schilders van de school van Tervuren zo graag vertoefden. Of de prachtige blauwe lucht van de Provence rond Malaucène (Vaucluse), sinds 1955 het tweede vaderland van het echtpaar Reniers.
Lire la description complète Réduire la description
Numéro de l'annonce : m1715004307
Annonces par Google

Signaler à 2ememain

Chaque jour, nous traitons des milliers d'annonces notifiées. Nous donnons la priorité aux annonces qui ont été signalées par plusieurs visiteurs. Lisez ici les règles et conditions qui s'appliquent au placement d'une annonce.

Quel est le problème ?

Se connecter