Groenten & Wijn + Eten in Italië

À débattre
Enlèvement ou Envoi
Verzenden vanaf € 3,99
130depuis 23 avr.. '24, 08:55
Partager via
ou

Caractéristiques

ÉtatNeuf
CuisineItalie
Année (orig.)2002
AuteurFrank Fol
TypeEntrées et Soupes, Plat principal

Description

FOTO 1-2-3: Frank Fol - Groenten & wijn
-------------------------------------------------------
De harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken. In de nieuwe Belgische keuken spelen groenten een zeer belangrijke rol. Ze zijn niet langer meer bijzaak, of opsmuk van het bord, maar bepalen mee de smaak van een gerecht.
Meesterkok Frank Fol stelt in dit boek 40 recepten voor. Deze bereidingen hebben telkens één constante: groenten en de originele manier waarop zij kunnen worden klaargemaakt in combinatie met vis, vlees, kaas, schelp- en schaaldieren.
Wijnkenner Guido Francque, oprichter van de professionele vlaamse sommeliers en het eigentijds vlaams wijninstituut, plaatst bij elk gerecht een fraaie wijn, waarbij de groenten de keuze van de wijn bepalen.

Groenten en wijn: de verrassende en sublieme kookcombinaties van Frank Fol
· groenten en de originele manier waarop ze kunnen worden klaargemaakt: sterchef Frank Fol presenteert 40 eenvoudige en creatieve gerechten
· het unieke samenspel tussen wijnstijlen, groenten en hun bereidingswijze
· met weergaloze foto´s van culinair topfotograaf Tony Le Duc
· met een steekkaart van smaken en stijlen: zo weet u welke wijn u moet schenken bij welke groente Frank Fol van het Leuvense restaurant Sire Pynnock verwierf bekendheid met zijn creatieve groentekeuken. Hij is geen vegetarische kok, maar geeft groenten de aandacht die ze verdienen.

Frank was in België op tv1 te zien met mondfol, en verzorgde een aantal gastronomische bijdragen voor Radio 1. Hij won reeds talrijke prijzen voor zijn wijnkaart tijdens prestigieuze evenement; in 2002 werd hij bovendien wine ambassador of the year.

Inhoud van het boek (175 blz)
-------------------------
de 10 wijnstijlen,
15 kooktechnieken
eenvoudige recepten
creatieve recepten

Ter info: aankoopprijs = 45,00 euro
Auteur : Frank Fol
ISBN : 978-9020948455

----------------------------------------------------------------------------------

FOTO 4-5-6: Eten in Italië
-----------------------------------
Antonio Carluccio (leermeester Jamie Oliver), een beroemde televisiekok. Het boek is een speurtocht naar de producten van de traditionele landbouw, veeteelt en visserij. Bij italiaans eten gaat het om de smaak, en juist die is volgens Antonio Carluccio de laatste jaren op een droevige manier uit veel massaproducten verdwenen. Het gaat om rijp fruit, rechtstreeks van de boom, dat nog warm is van de zon als het wordt gegeten; het gaat om vis rechtstreeks uit de rivier of de zee; om vlees van bekwaam gefokte en geslachte dieren; om groenten rechtstreeks van de velden, met de aarde nog aan de wortels.

Dit, zo schrijft de auteur, is geen romantisch visioen, maar een beschrijving van hoe voedsel zou moeten zijn! In 'Eten in Italië' beschrijven Antonio Carluccio en zijn vrouw Priscilla de goede tradities uit het verleden in combinatie met de culinaire inzichten van deze tijd. Maar bovenal presenteert dit boek hun persoonlijke kijk op het italiaanse eten – waar de ingrediënten vandaan komen en waarom ze smaken zoals ze smaken.

'Eten in Italië' is een boek over Italiaanse voedingswaren, met meer dan 200 klassieke en hedendaagse recepten van een ’s werelds grootste autoriteiten op het gebied van italiaans eten.
Zelf was Antonio (inmiddels 80j) de eigenaar van een een restaurant in Londens Covent Garden. Gerangschikt naar ingrediënten: vis, eieren, wild en gevogelte, vlees, groenten, olie, azijn en diverse smaakmakers, brood en gebak enz.
Van iedere productgroep wordt kort de historische plaats in de italiaanse eetcultuur geschetst, waarna alfabetisch de diverse ingrediënten worden toegelicht. Ze staan op hun italiaanse naam, de nederlandse naam eronder, vaak ook voorzien van een kleine foto of gekleurde tekening.

Hierna volgen recepten voor deze groep, ook op italiaanse titel, de nederlandse naam eronder, soms cursief een toelichting op recept of ingrediënt. De recepten zijn voor koks met enige ervaring goed uitvoerbaar en inspireren tot méér.

Tot slot productinformatie over enkele italiaanse wijnen en likeuren en een uitgebreid alfabetisch register op italiaanse en nederlandse namen.

Auteur : A. Carluccio & Priscilla Carluccio
Aantal : 300 pagina's
ISBN : 902-0939602
Ter info: aankoopprijs = 42.50 euro

Verzendkost ten laste van de koper; graag bod excl verzendkosten voor boek ....
Numéro de l'annonce: m2107285383